Afbeelding
Foto: pr

Peuterochtenden in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

GOEREE-OVERFLAKKEE - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert dit voorjaar enkele peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers.

De eerstvolgende peuterochtenden vinden plaats op woensdag 13 mei in de Bibliotheekvestigingen van Middelharnis en Ouddorp en op woensdag 20 mei in bibliotheekvestiging Oude-Tonge van 09.30 uur tot 11.00 uur.

Bij deze peuterochtenden draait alles om voorleesplezier, maar voorlezen is ook heel nuttig. Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft bijna 70 procent een voldoende woordenschat om een goede start te kunnen maken op school. Van de kinderen die niet zijn voorgelezen heeft slechts 30 procent voldoende woordenschat. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!

Tijdens de komende peuterochtenden staat het prentenboek Piep wil oversteken van Fleur van der Weel centraal:
"Piep de muis is op pad met zijn nieuwe trein waarin zijn knuffelbeer zit. Hij wil de weg oversteken, maar het verkeerslicht staat op rood. Terwijl Piep wacht, rijden allerlei soorten voertuigen voorbij. Als het groen is, haast Piep zich naar de overkant. Maar zijn beer is op de stoep blijven liggen!"

"We beginnen de ochtend met het interactief voorlezen van het verhaal. Daarna wordt er over het verhaal nagepraat, wordt er gezongen en gedanst en is er tijd voor koffie, limonade en wat lekkers. We sluiten af met een leuke creatieve verwerking!" aldus de mensen van de bibliotheek in een toelichting.

Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom! De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden: telefonisch, aan de balie van uw bibliotheekvestiging of via de website www.leerenbeleef.nl. Vol = vol!