Den Bommel is kern met toekomstperspectief

GOEREE-OVERFLAKKEE – Secretaris J. Ridder van de stichting Dorpsraad Den Bommel maakte donderdagavond als 'gast van de raad' samen met enkele van zijn bestuursleden een opwachting bij de volksvertegenwoordigers.

Door Jaap Ruizeveld

College en politieke fracties luisterden met aandacht naar de enthousiaste presentatie van deze dorpsraad. De secretaris gaf inzicht in de activiteiten die in het dorp worden ontplooid en schetste ook de kansen om Den Bommel meer in de schijnwerper te kunnen plaatsen. Naast positieve elementen werd aandacht gevraagd voor bedreigingen in de zin van een terugloop van het inwonertal. Dit kan leiden tot een vermindering van voorzieningen en dat wil men duidelijk niet. Ook moet voorkomen worden dat bedrijven zich uit de kern terugtrekken.
Aan kernwethouder De Jong was tijdens diens bezoek getoond dat er iets gedaan dient te worden aan gesignaleerde vormen van verpaupering. Maar de positieve uitdagingen kregen in het betoog van Ridder duidelijk de boventoon. Den Bommel is een kern met toekomstperspectief. Prachtig in het groen ingebed. Mogelijkheden voor ontwikkeling van zonne-energie. Zeker met goed ingevuld openbaar vervoer en bootverbindingen naar "de overkant" kan Den Bommel, gezien haar regionale ligging, best de entree vormen voor het eiland. Burgemeester Lokker loofde de inleider om zijn ambitieuze presentatie en Eijkenduijn (PvdA) was onder de indruk van de informatie. "Hier straalt een betrokkenheid uit die mij een goed gevoel geeft", zei hij. Voorafgaand aan de presentatie werden de Dorpsraad-bestuurders ontvangen in het Rondeel, met informatie over de gemeenteraad en haar werkzaamheden.