Johan Kolff krijgt bloemen van Nellie Tanis.
Johan Kolff krijgt bloemen van Nellie Tanis. Foto: pr

Johan Kolff in het zonnetje gezet bij Muzikale Hartewensen

Ouddorp - Tijdens het 25-jarig jubileum van Muzikale Hartewensen werd Johan Kolff in het zonnetje gezet. Johan Kolff werkt het langst, zo'n 23 jaar, mee aan dit programma. Eerst bij Radio Flakkee en later bij Radio Superstar.

Johan is niet alleen op woensdagavond actief maar ook de andere dagen van de week. Hij verzet veel werk voor het programma. Zo maakt hij overzichten en hij verzorgt alle verzoeken die door de week binnenkomen via de mail, maar tegenwoordig ook via het formulier op de website van de lokale omroep. Ook maakt hij het verzoek van de PCOB klaar en zoekt hij daar zelf een mooi lied bij. Dit komt via Johan allemaal terecht bij de presentator van de week.
Kolff zorgt dat er elke week een predikant of iemand anders in de studio komt om een meditatie te houden en vraagt nieuwe predikanten die op het eiland komen wonen, om een keer een meditatie te houden. Volgens de mensen van het programma lukt dit meestal, want er zijn wel 52 mensen die een meditatie willen verzorgen. Sommigen vragen of ze nóg een keer kunnen komen, maar meestal zit het jaar dan gewoon vol. Komt het voor dat een predikant ineens is verhinderd, dan gaat Johan naar de studio en neemt hij de meditatie van te voren op, zodat het team deze op woensdagavond kan afspelen.
Kolff maakt voor zijn collega's een rooster, wie wanneer in de studio moet zijn. Hij kijkt wie er presenteert, de techniek doet of wie er telefoondienst heeft. Hij is altijd bereid om voor collega's in te vallen.
Johan werd vorige week voor het vele werk dat hij vrijwillig doet, door de andere teamleden en luisteraars van de lokale omroep RTV Slogo in het zonnetje gezet. Zij bedankten Johan voor zijn geweldige inzet voor het programma Muzikale Hartewensen in de afgelopen 23 jaar. Nelie Tanis bood hem daarvoor een bos bloemen aan. Iedereen hoopt dat Johan Kolff nog vele jaren in gezondheid mee mag werken aan dit programma, dat vele luisteraars heeft.