Peter Visser tijdens de presentatie van het boek in een zaal van de Exoduskerk waar hij ouderling is.
Peter Visser tijdens de presentatie van het boek in een zaal van de Exoduskerk waar hij ouderling is. Foto: Adri van der Laan

Peter Visser presenteert 'Openbaring van Johannes'

SOMMELSDIJK – Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van familie en vrienden presenteerde drs. Peter Visser zaterdagmiddag zijn boek 'Openbaring van Johannes'.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Het was een bijzonder karwei waar Peter Visser uit Middelharnis 15 maanden geleden aan begon. Het schrijven van een boek over het Bijbelboek Openbaringen. Met gepaste trots kon hij zaterdagmiddag het resultaat aan zijn kleinzonen officieel overhandigen. Het boek Openbaringen heeft hem altijd al geïntrigeerd. Jarenlang heeft hij zich beziggehouden met de vraag of het Bijbelboek als geschiedenisboek gelezen dient te worden of handelt het over de toekomst die al begonnen is?
De schrijver wees erop dat hij geen theoloog is en dat het boek dan ook geen theologische verhandeling is. Ook zal men tevergeefs naar dogma's in het boek zoeken. In zijn werk benadrukt Visser dat het Bijbelboek Openbaringen niet gelezen moet worden als een boek van straf en oordeel, maar vooral als een troostboek voor de christenheid. Johannes schreef het boek in een tijd waarin de christenen verdrukt werden. "Het is vooral een troostboek", aldus Peter Visser. In onze abonnee-krant van vrijdag 24 april een interview met Peter Visser.

Het boek Openbaring van Johannes is uitgegeven door U2pi b.v. en is in de boekhandel verkrijgbaar. De uitgave telt 411 pagina's en kost € 24,50. ISBN: 978 90 8759 501 2.