Afbeelding
Foto: PR

MELISSANT - In de afgelopen negentien jaar is zorgboerderij "de Nollestee" een bekende plek geworden binnen Melissant en ook voor heel Goeree-Overflakkee.

Elke werkdag zijn 12-14 mensen met hun eigen mogelijkheden en beperkingen aan de slag. Ieder doet werk dat bij hem of haar past. Aan de rand van Melissant worden ruim 250 verschillende soorten vaste planten en heesters gekweekt die hun weg vinden naar de gemeente, hoveniers en vele particulieren.

In de winter worden allerlei klussen aan de kassen en gebouwen gedaan en wordt de kwekerij voor het komende seizoen in gereedheid gebracht. De cliënten wonen bij Stichting Zuidwester, Sjaloom Zorg, bij hun ouders, of zelfstandig. Het aanleren van nieuwe vaardigheden wordt door de cliënten belangrijk gevonden. De planten worden door stekken en scheuren vermeerderd en opgekweekt. Er wordt van vrij grote potten gebruik gemaakt om stevige grote planten te kunnen verkopen. Om de verkoop door de cliënten mogelijk te maken zijn alle planten voorzien van een watervast etiket. Op het etiket staat een prijscode die ook op de aangepaste kassa te vinden is. Bij de verkoop en het afrekenen worden de cliënten door vrijwilligers geholpen. Sinds kort is pinnen ook mogelijk.

De kwekerij en winkel zijn op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur voor het publiek open. Het sortiment staat op de website www.nollestee.nl.

Iedereen is welkom op zaterdag 18 april tussen 9.00 en 16.00 uur. De kwekers van de Nollestee geven u graag een rondleiding. De inwendige mens wordt niet vergeten.