Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Vier je Vrijheid met saxofoonkwartet BLAST

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op zaterdag 18 april 2015 wordt met een bijzonder concert de herdenkingsmaand 'Vier je vrijheid' geopend ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding. De herdenkingsmaand is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee en het lokale verenigingsleven.

Saxofoonkwartet 'BLAST' zal een gedeelte van deze avond verzorgen. Het neemt de bezoeker mee in de typische muziekstijl van de jaren '40. Tijdens het optreden van het kwartet worden beelden getoond van de bevrijding welke zijn gemaakt door de kunstenaar Jaap Reedijk.
Saxofoonkwartet 'BLAST' is 'toevallig' ontstaan. Eind 2009 besloten vier saxofonisten van fanfareorkest 'De Hoop' uit Stellendam om eenmalig een kwartet te vormen en deel te nemen aan het Rabobank ledenconcert Bakker, Bak & Friends. De inschrijfdatum was al verstreken toen het idee ontstond. Een avond voor de audities toverde het kwartet bladmuziek van componist Gershwin tevoorschijn waarmee ze de jury een dag later wist te overtuigen. Het saxofoonkwartet bestaat uit Cees Jongejan (sopraansax), Harmke Kik (altsax), Marion Pieterse (tenorsax) en Marieke van Ingen (baritonsax).
Aan deze avond werken verder mee cov 'Laudando', het Holland Symfonie Orkest, Marcel de Ridder (tenor), Johan Vermeer (bas), Marlotte van 't Hoff (sopraan), Wim Diepenhorst (orgel), Rinus Verhage (dirigent) en Pau Heerschap (verteller).
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk aan de Ring in Middelharnis en begint om 19.30 uur. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.covlaudando.nl, bij boekhandel Van der Boom, via leden van het koor en bij de ingang van de kerk. Toegangsprijzen zijn € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren tot en met 15 jaar. Veteranen mogen op vertoon van hun veteranenpas gratis deze avond bezoeken. Zie ook www.saxofoonkwartetblast.nl en www.covlaudando.nl.