Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Prijzen Kijk bij de Boer maken 17 kinderen blij

MIDDELHARNIS – In het notariskantoor van Schuring & Benschop Netwerk Notarissen vond vorige week donderdagavond de uitreiking plaats van de prijzen die kinderen konden winnen bij de laatstgehouden Kijk bij de Boer, op Tweede Paasdag jl. Op de bovenverdieping van het notariskantoor in Middelharnis stond een negental stoere traptractoren uitgestald, allemaal wachtend op een nieuwe blije eigenaar. En die stonden met hun papa's, mama's, broertjes of zusjes vol spanning te wachten welke prachtige 'machine' er voor hen zou zijn. En er waren nóg meer prijzen te verdelen…

Tekst en foto's: Hans Villerius

Tijdens de Kijk bij de Boer dag – die ditmaal voor de vijfde keer werd gehouden en dus haar eerste lustrum beleefde – was er ook voor kinderen weer genoeg te doen en konden ze met meerdere prijsvragen meedoen: een kleurplaatwedstrijd en een quiz. En wie, hetzij jong of oud, het 'gouden ei' vond, won een tegoedbon van maar liefst € 150, te besteden bij Beware Beach en Strandpaviljoen Brouw. Nadat de prijswinnaars getrokken waren, werden ze uitgenodigd om in het notariskantoor hun prijzen in ontvangst te komen nemen. En dat gebeurde donderdagavond.
De hoofdprijs, de bon van € 150, was gewonnen door de vijfjarige Evy de Bonte. Zij had het gouden ei gevonden en ontving nu, als prachtig prinsesje gekleed, deze mooie prijs. (Foto rechts.)

De traptractoren, zowel grotere als kleinere, waren voor de winnaars van de kleurplaatwedstrijd. Dat waren Jasper, Harm, Kasper, Esmee, Freja, Sam, Faya, Sophie en Teun. Ieder van hen kreeg een nummer toebedeeld. En de notaris viste uit een bus keer na keer een bonnetje met daarop het (prijswinnaar)nummer dat aan de beurt was om een prachttrekker uit te zoeken. Wie het allereerst aan de beurt was, mocht dus het in zijn of haar ogen mooiste voertuig uitzoeken! (Foto linksonder.)

Daarnaast waren er nóg zeven kinderen die een prijs hadden gewonnen met het invullen van een quiz tijdens hun boerderijbezoek op Tweede Paasdag. Daarmee konden ze een 'Beleef de Boerderij' arrangement winnen, waarbij ze óf met hun hele schoolklas óf in kleiner groepsverband bij diverse agrarische bedrijven welkom zijn om eens van dichtbij te zien hoe het er op zo'n bedrijf aan toe gaat. Of het nu op een kippenboerderij is of een geitenboerderij, op een tuinbouwbedrijf, akkerbouwbedrijf of veehouderij is, óf paardrijles op een manege, het is allemaal even interessant. Om deze prijzen onder winnaars te verdelen, maakte de notaris opnieuw gebruik van de bus met genummerde bonnetjes en wist daarna iedere winnaar precies waar die naartoe mocht. Dit waren Nikita, Franka, Ashley, Sem, Geert-Jan, Joris en Semm. (Foto linksboven.)

Zo verliet donderdagavond een stoet van 17 blije kinderen, negen traptractoren en ook wel 'n beetje trotse vaders en moeders het Middelharnisse notariskantoor, voor wie hun bezoek aan Kijk bij de Boer een feestelijke afloop had.