De toekomstige bewoners kijken toe als wethouder Koningswoud (inzet) de eerste paal slaat. Foto: Adri van der Laan
De toekomstige bewoners kijken toe als wethouder Koningswoud (inzet) de eerste paal slaat. Foto: Adri van der Laan Foto: Adri van der Laan

Nieuw project in De Gooye start

DIRKSLAND – Vorige week woensdag was aan wethouder Piet Koningswoud de eer om de symbolische eerste paalslag te verrichten in het plan De Nieuwe Gooye. Op uitnodiging van projectontwikkelaar Estate Invest waren de toekomstige bewoners getuige van dit feestelijke momentje.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Een tevreden Dingeman van Es van Estate Invest heette de toekomstige bewoners van het plan hartelijk welkom bij de officiële eerste paalslag. Hij nodigde wethouder Piet Koningswoud uit de symbolische eerste paal de grond in te slaan. Voordat Koningswoud hiertoe overging richtte hij het woord tot de aanwezigen. Hij wees erop dat het plan De Nieuwe Gooye al in ontwikkeling is gebracht in de gemeente Dirksland en zich vervolgens steeds verder heeft ontwikkeld.
Van de 31 nieuwe woningen die gerealiseerd worden aan de Kastanjelaan, Bloemenweg, Honingeter en Essenlaan, zijn er 21 eengezinswoningen met een Oudhollandse uitstraling en tien twee-onder-een-kap woningen. Wethouder Koningswoud noemde het 'uniek' dat alle woningen binnen zeer korte tijd verkocht waren en een aantal gegadigden teleurgesteld moest worden.
Dingeman van Es liet later weten dat Estate Invest al druk aan de slag is met de volgende plannen voor De Nieuwe Gooye. "Gegadigden kunnen zich al bij ons melden voor de nog later te bouwen woningen". Volgens de projectontwikkelaar blijkt ook nu weer dat het ontwikkelen van plannen die aansluiten bij de woonbehoeften zeer succesvol zijn.