Bijeenkomst MS groep Goeree-Overflakkee

SOMMELSDIJK - Dinsdagmiddag 14 april, van 14.00 tot 16.00 uur, komt MS groep Goeree-Overlakkee weer bijeen in de Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk. MS groep Goeree-Overflakkee komt vijf keer per jaar bijeen en heeft voor elke keer een thema dat te maken heeft met Multiple Sclerose. Dit is een chronische aandoening van het zenuwstelsel. De ziekte wordt gekenmerkt door meerdere ontstekingen op verschillende plaatsen in de hersenen en in het ruggenmerg.
Op 14 april a.s. is het Thema 'MS en omgang met functieverlies'. Bij de diagnose MS denkt men vaak aan mensen in een rolstoel, maar MS komt voor in vele fases. Niet iedereen met MS zit in een rolstoel, al kan dit wel voorkomen. Wel hebben mensen met MS regelmatig te maken met functieverlies. Hoe ga je om met het feit dat er zomaar iets niet meer gaat zoals je gewend was te doen? Dit item is voor mensen met MS erg herkenbaar. Er is een deskundige op dit gebied uitgenodigd die hierover kan vertellen en een ervaringsdeskundige doet ook zijn verhaal.
Belangstellenden zijn welkom op 14 april in Nieuw Rijsenburg te Sommelsdijk. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Dat kan via email: m.vermeulen592@upcmail.nl, of via facebook: https://www.facebook.com/msvereniginggoereeoverflakkee. Er is ook gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen met elkaar uit wisselen. Zie ook www.msvereniging.nl/zeeland.