Eric Vloeimans.
Eric Vloeimans. Foto: Jaap Reedijk

Optreden Eric Vloeimans in Sommelsdijk

SOMMELSDIJK - Jazztrompettist Eric Vloeimans geeft vrijdag 15 mei een optreden in de grote schuur van Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk. Eric Vloeimans is een muzikant van wereldniveau die podia op de hele wereld al bespeeld heeft. Hij won onder meer de Boy Edgar Prijs, de Gouden Notekraker en een BirdAward en hij wordt vooral geprezen om zijn bijzondere mix van jazz- en popmuziek. Met de talloze projecten en samenwerkingen die hij aanging bereikte hij al een enorm divers en breed publiek. Zo speelde hij onlangs nog samen met het Rotterdams Philharmonisch orkest en stond hij afgelopen zomer wederom op het North Sea Jazzfestival.

Met Tuur Florizoone (accordeon) en Jörg Brinkmann (cello) vormt Vloeimans het muzikale project "Oliver's Cinema". Het trio staat voor muziek, waarin de achtergronden van de drie muzikanten, jazz en klassiek, samenvloeien. Invloeden van Braziliaanse, circus, dans, film en theater alsmede pop- en wereldmuziek komen terug in het muzikale concept. Het resultaat? Geen filmmuziek, geen klassieke muziek, geen jazz, maar filmische klanken waarbij het lenige geluid van de cello, de wonderschone improvisaties van de accordeon en de fluwelen tonen van de trompet zich verstrengelen.
Hofstede Lust en Last is een eeuwenoude boerderij en dateert uit 1672, gelegen aan de Kokseweg in Sommelsdijk. In deze schuren speelt zich van 14 t/m 17 mei ook de Kunstkijk af. Dit jaarlijkse kunstfestival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en kent naast de vele kunstlocaties ook muziek zoals dit concert. Het feit dat dit trio hier een optreden geeft zal zeker veel muziekliefhebbers naar Sommelsdijk trekken. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor dit unieke optreden begint op 9 april 9.00 uur en is uitsluitend mogelijk per email via info@vvvgoeree-overflakkee.nl. Toegangskaarten kosten € 19,50 per stuk (er zijn 100 kaarten beschikbaar). Het toekennen van kaarten geschiedt op basis van "Wie het eerst komt, eerst maalt…" Na toekenning wordt de reservering per mail bevestigd met vermelding van een bankrekening van de VVV en dienen de kaarten binnen vier dagen betaald te zijn. Na ontvangst van de betaling wordt een reserveringscode gemaild. Bij de entree van de locatie, Hofstede Lust en Last, liggen de kaarten, bij vermelding van de code, die avond klaar.