OVO neemt voortouw bij oplossing parkeerdruk

OUDDORP - In een brief van de Ondernemers Vereniging Ouddorp (OVO) aan het college van B en W en de gemeenteraad, van 16 maart 2015, wordt enerzijds zorg uit gesproken over de toenemende verkeersdruk op en rond de dorpskern van Ouddorp, maar anderzijds wordt een uiterst positief signaal aangedragen omtrent oplossingsrichtingen van het probleem. Voorzitter Coen Sperling schetst in de brief namens de vereniging de gevolgen van de uitbreiding van de recreatievoorzieningen in de badplaats alsmede de problematiek rond en bij het Raad-en Polderhuis als daar de bibliotheek wordt ondergebracht.

Door Jaap Ruizeveld

Maar daarnaast wordt meer dan een reikende hand geboden om gezamenlijk het vraagstuk aan te pakken. Gepleit wordt voor een samen optrekken van gemeente en ondernemers. Gemeld wordt dat de ondernemersvereniging onlangs contact legde met de eigenaar van locatie De Goudsminne, tussen de Achterweg en de Spaanseweg. Volgens de inhoud van de brief zou eigenaar M. van Damme hebben aangegeven bereid te zijn om een deel van deze locatie, zonder vergoeding, beschikbaar te willen stellen voor parkeergelegenheid. De OVO is bijzonder blij met deze toezegging. Wat de ondernemersvereniging betreft dient de gemeente nu deze handschoen op te pakken. Als dit tot uitvoer wordt gebracht, heeft dit een positief effect op de bereikbaarheid en de veiligheid van de dorpskern, aldus de brief.

Positieve signalen

De geschetste ontwikkeling sluit prima aan bij het nieuwe Verkeerscirculatieplan Ouddorp. De OVO heeft ook al voorwerk verricht door contact te leggen met het bestuur van de Gereformeerde Gemeente aan de Spaanseweg. Vandaar uit klinken ook positieve signalen. De Gereformeerde Gemeente zou willen participeren in de parkeerontwikkelingen op de Goudsminne. De openbare brief is opgenomen op de lijst van Ingekomen Stukken bij de gemeenteraad voor morgenavond 9 april.

Opvallend

De OVO-brief werd op 17 maart bij de gemeente ingeboekt. De gemeentelijke informatiebijeenkomst over het Verkeerscirculatieplan in Ouddorp volgde pas 14 dagen later. Opvallend dat wethouder Trouwborst toen de bezoekers van deze bijeenkomst 'in hun thuiswedstrijd' niet informatief liet delen in de – in de brief genoemde – positieve resultaten (zelfs toezegging) vanuit de contacten van de ondernemersvereniging met betrokken partijen over de parkeermogelijkheden op de Goudsminne. Dit is temeer opvallend omdat vanuit de zaal de vraag toen concreet werd gesteld over de Goudsminne-locatie als mogelijk in te richten parkeerplek.