Afbeelding
Foto: Woongoed GO

Start nieuwbouw Tuundurp begonnen met sloop 20 woningen

NIEUWE-TONGE - Vorige week is Van Groningen Sloopwerken begonnen met de sloop van de 20 woningen aan de Dominee van Baerlestraat te Nieuwe-Tonge, als onderdeel van de eerste fase nieuwbouw Tuundurp. Uiteindelijk zullen 58 verouderde woningen verdwijnen.

Woongoed GO heeft aan aannemingsbedrijf Waal de opdracht gegeven om in drie fasen op de locatie tussen de Dominee van Baerlestraat en de Tuinstraat een prachtig stukje dorpsvernieuwing voor Nieuwe-Tonge te realiseren. Een nieuw wijkje met 15 senioren woningen, 12 grote gezinswoningen en 15 kleine gezinswoningen.
Naar verwachting zijn de sloopwerkzaamheden van fase 1 half mei 2015 klaar. Vanaf dat moment gaat de gemeente GO starten met het bouwrijp maken van de bouwlocatie. Hiervoor is het noodzakelijk dat de bestaande wegverharding en de oude riolering in de Dominee van Baerlestraat worden verwijderd. Er zal een gescheiden rioolstelsel worden aangebracht en een tijdelijke rijbaan met klinkers. De rijbaan wordt dusdanig verbreed dat er ook parkeergelegenheid kan worden gerealiseerd. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot begin juli 2015.
De planning is dat net voor de komende bouwvakvakantie Waal start met de heiwerkzaamheden van fase 1. Medio december 2015 is de verwachting dat de eerste nieuwe woningen opgeleverd worden. Vervolgens worden de oude woningen uit fase 2 gesloopt en nieuw gebouwd. Uiteindelijk is de bedoeling dat er na een drietal fasen voor de bouwvakvakantie van 2017 een nieuw buurtje staat met mooie moderne en goed geïsoleerde seniorenwoningen, grote en kleine gezinswoningen, waar huurders van Woongoed GO weer jaren met plezier en comfort kunnen wonen.