Inspraakavond Jeugdhulp

GOEREE-OVERFLAKKEE - Sinds 1 januari is de Jeugdhulp de verantwoordelijkheid van de gemeente en sinds 1 september kan uw kind ongeacht zijn of haar hulpvraag terecht op het passend onderwijs. Maar hoe ervaart u dit als ouder of hoe ervaar jij dit als jongere/kind? In samenwerking met Zorgbelang Zuid-Holland en het Ouderplatform Rijnmond organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee op maandag 13 april 2015 een inspraakavond om de ervaringen van ouders en jeugdigen te delen en gezamenlijk te kijken of en waar verbetering nodig is.

Sinds de invoering van de Wet passend onderwijs en de invoering van de Jeugdwet zijn er veel veranderingen geweest in de zorg voor kinderen en jongeren. De gemeente wil graag weten hoe die veranderingen worden ervaren door ouders en jeugdigen op Goeree-Overflakkee. Daarom nodigt ze graag belangstellenden uit om hierover in gesprek te gaan.
Tijdens de avond zullen de zorgprofessionals van het samenwerkingsverband Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs en het Jeugd Ondersteuningsteam kort uitleggen hoe zij te werk gaan, maar de hoofdrolspelers van de avond zijn de ouders en jeugdigen uit de gemeente. Aan de hand van verschillende thema's kunnen zij vertellen hoe zij de zorg voor jeugd ervaren. Gezamenlijk wordt er gekeken welke zaken goed gaan, wat er beter kan en hoe de verbeterpunten in samenwerking met ouders en jeugdigen ingevoerd kunnen worden.
Tijdens de avond wordt ook gekeken hoe ouders en jeugdigen in de toekomst betrokken kunnen worden bij de kwaliteitsverbetering van de Jeugdhulp en de zorg op scholen. Het doel is om ouders en jongeren te vinden die hier ook in de toekomst bij betrokken willen zijn.

Praktische informatie

Datum en tijd: maandag 13 april 2015 van 19.30-21.30 uur. Locatie: Bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40 te Middelharnis.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij bijeenkomsten@zorgbelang-zuidholland.nl of via telefoonnummer (088) 9294000. U kunt hier ook terecht met vragen over de avond.