Het TOF team, net na de lancering van het eerste magazine. Foto: Hans Villerius
Het TOF team, net na de lancering van het eerste magazine. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

TOF lanceert eerste glossy

MIDDELHARNIS - Het was in één woord: TOF! Onder toffe belangstelling van veel toffe mensen was het dat in een toffe sfeer en een toffe omgeving een tof nieuw magazine werd gelanceerd dat - het kan natuurlijk bijna niet anders - de toffe naam kreeg: TOF.

Door Hans Villerius

Deze dubbelzinnige naam is de titel van het nieuwe magazine, de naam van de website en van de facebookpagina van de puur Flakkeese 'beweging' die op het eiland sinds een jaar actief is onder de naam TOF. Enerzijds vormen deze letters de afkorting van: Trots op Flakkee. Anderzijds geeft het kort maar krachtig aan hoe de mensen van TOF het eiland Goeree-Overflakkee zien, beleven en waarderen: tof. En van daaruit ook: trots, op Flakkee! En het is die trots, dat toffe gevoel, dat ze graag breed willen uitdragen. "Een positieve weergave realiseren die recht doet aan ons prachtige eiland", schrijven ze in het voorwoord van de eerste uitgave van TOF. "Wij van TOF vinden dat we onze trots op Goeree-Overflakkee meer mogen uiten, want ons eiland is toch te mooi om over te zwijgen?"

Gestart als keukentafelinitiatief van vier enthousiastelingen is de TOF groep inmiddels uitgegroeid tot twintig personen die actief invulling geven aan de doelstelling van TOF: "het trots zijn op het eiland delen met anderen", zo verwoordde Maureen van Leeuwen het afgelopen vrijdag, vlak voordat aan 't eind van de middag op de Menheerse Werf het eerste magazine werd gelanceerd. "Het werkte als een epidemie", vertelde Maureen. "Het enthousiasme sloeg over op anderen en steeds meer mensen haakten aan om ideeën in praktijk te brengen. Zo werden er eilandbreed verbindingen gelegd en kon in december jl. een stichting worden opgericht, die zowel online als offline wil laten zien "wat voor moois het eiland allemaal te bieden heeft", aldus Maureen. Op www.trotsopflakkee.nl op Facebook en twitter werd intussen al het nodige moois gedeeld. Veel prachtige foto's van Goeree-Overflakee kwamen op de social media al voorbij, waarvoor iedereen die dat wil zelfgemaakte foto's in kan sturen. Maar ook een magazine moest er komen, met een aantal vaste rubrieken, die maar één rode draad kennen: 'tof'. "Een blad dat alleen positiviteit brengt en zó het eiland in kaart wil brengen. TOF is van ons allemaal!"

Lees verder op pag. 6.