V.l.n.r.: Leonard van Kempen, Jaap Vroegindewei en Piet van Kempen. Foto: Van Kempen Interieurs
V.l.n.r.: Leonard van Kempen, Jaap Vroegindewei en Piet van Kempen. Foto: Van Kempen Interieurs Foto: Hans Villerius

Een jaar lang korting en op Tweede Paasdag een meubelshow en luxe wijnproeverij

Van Kempen Interieurs viert 95-jarig bestaan

OUDE-TONGE – Van Kempen Interieurs, al jarenlang is deze naam een begrip in de wijde omgeving als het gaat om complete woninginrichting en stoffering, om kwaliteit én om exclusiviteit. Dit jaar bestaat het familiebedrijf 95 jaar en dat wordt gevierd. Op 95 verschillende artikelen wordt gedurende heel dit jubileumjaar 9,5% korting gegeven. En het gehele team is er klaar voor om tijdens de Paasshow op Tweede Paasdag vele bezoekers te ontvangen, zowel voor een luxe wijnproeverij als om de nieuwste meubelcollectie te komen bekijken.

Door Hans Villerius

Tientallen jaren lang hebben Piet van Kempen, samen met z'n vrouw Gerda, het gezicht bepaald van de Oude-Tongse meubelwinkel. En het is voor allebei hard werken geweest. Maar ziende op het resultaat – de prachtige en goed florerende winkel op de hoek Schoolstraat/Julianastraat – hebben ze 't er graag voor over gehad. Inmiddels heeft Piet een stapje terug gedaan en zijn het nu zoon Leonard en schoonzoon Jaap Vroegindewei die het bedrijf runnen.

Historie

Als het gaat om het ontstaan van Van Kempen Interieurs moeten we niet alleen 95 jaar terug de tijd in, maar ook naar een ander dorp, naar Ooltgensplaat. Daar begon Piet's gelijknamige grootvader aanvankelijk als huisschilder. Door loodwitvergiftiging moest hij die activiteiten echter staken en is hij in de meubels gegaan. Eerst alleen in Ooltgensplaat, maar later ook met een filiaal aan de Nieuwstraat in Oude-Tonge.
Piet's vader, Leen van Kempen, ging in de sporen van vader Piet en blies na de oorlogsjaren de winkel in Oude-Tonge nieuw leven in. Ook na de watersnoodramp hervatte Leen de werkzaamheden adequaat. Tegenover het winkelpand aan de Nieuwstraat liet hij, aan de Julianastraat, een geheel nieuwe meubelwinkel bouwen.
Toen de 'huidige' Piet van Kempen, inmiddels de derde generatie, z'n intrede in het bedrijf deed, begon hij in de winkel aan de Nieuwstraat, waar tapijten en gordijnen werden verkocht. Later, in 1978, nam Piet samen met broer Ad – die in 1985 onverwachts overleed – het bedrijf van vader over. Op de winkel aan de Julianastraat werd een verdieping bijgebouwd. Later werden ook de naastgelegen school met verenigingsgebouw bij de winkel getrokken en werd, met een prachtige nieuwe façade aan de Schoolstraat, één grote winkelruimte gecreëerd met een totaaloppervlak van 3500 vierkante meter, verdeeld over een beneden- en een bovenverdieping. Dat was achttien jaar geleden. Het winkelpand aan Nieuwstraat 1 is inmiddels van de hand gedaan. De handelswaar kreeg een mooie plek in de winkel op de hoek Julianastraat/Schoolstraat.
Daarnaast werd, opnieuw aan de Nieuwstraat maar nu op nummer 23, een baby speciaalzaak gestart. Deze wordt gerund door dochter Gabriëlla. Zij, Leonard van Kempen en Jaap Vroegindewei vormen nu de vierde generatie van het familiebedrijf.

Veelzijdig

De 95-jarige onderneming is er niet alleen trots op dat ze al zo lang bestaat, maar ook op het heel brede aanbod dat de winkel kent. Naast de meubels een complete slaapafdeling, waar alles voor de slaapkamer verkrijgbaar is, dus ook dekbedden en dekbedovertrekken. Alle soorten vloerbedekking, van tapijt tot vinyl en van laminaat tot pvc. Gordijnen, vitrages, schilderijen, verlichting. Alles voor de complete en een volledig bij elkaar passende woninginrichting. Hiervoor heeft Van Kempen een eigen ontwerpafdeling, waar met de klant meegedacht wordt over een zo goed mogelijk bij hem of haar passende interieurinrichting. Niet alleen qua meubilair, maar ook kleur- en materiaalgebruik, lichtplan en woonkamerindeling komen daarbij aan de orde. Een fraaie interieurtekening – hetzij op papier hetzij in 3D op de computer – geven daarbij een duidelijke impressie van hoe mooi en sfeervol het uiteindelijk zal worden. Maar ook is er het eigen woonconfectieatelier, waar alles in eigen beheer op maat wordt gemaakt. Een heel breed spectrum dus, waar goede service en kwaliteit, vakmanschap en een mooie collectie hand in hand gaan.

Exclusief

Bovendien is die collectie niet in andere meubelwinkels te vinden, dus exclusief. Van Kempen Interieurs is namelijk aangesloten bij Novastyl, een brancheorganisatie waarbij in Nederland in totaal 28 leden zijn aangesloten, die een geheel eigen meubelcollectie laten ontwerpen en daar – in ieder geval het eerste jaar – het alleenrecht op hebben om te verkopen. Door gezamenlijke inkoop kan aan de kwaliteitsmeubelen een betaalbaar prijskaartje worden gehangen.
Twee maal in het jaar is er een nieuwe collectie, waarbij het nieuwste van het nieuwste te zien is op de toonaangevende woonbeurzen in Keulen en in Milaan. Rond de Woonmaand in oktober is er veel nieuws én rond Pasen. Nu dus. Van Kempen Interieurs nodigt dan ook iedereen uit om op Tweede Paasdag een kijkje te gaan nemen in de jubilerende winkel.