Wethouder Van der Vlugt en Brian Hameeteman openen Visspecialist Hameeteman. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Wethouder Van der Vlugt en Brian Hameeteman openen Visspecialist Hameeteman. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Veel belangstelling bij opening visspecialist Hameeteman

OUDDORP – "Visspecialist Hameeteman. Er kan er maar één de beste zijn". Deze slogan siert sinds vorige week woensdag de gevel van een - qua interieur - geheel gemoderniseerd bedrijf aan het Hoge Pad in Ouddorp. Onder overweldigende belangstelling openden wethouder Arend-Jan van der Vlugt samen met Brian, de 9-jarige zoon van de nieuwe eigenaren Arjanne en Hans Hameeteman, de vestiging die modern en uitnodigend is ingericht. "Het was een uitdaging om ons nieuwe bedrijf zo te kunnen presenteren dat het past in deze tijd", gaf Arjanne aan in haar kort inleidend woord. "In een iets afgeslankte vorm is het gerenommeerde familiebedrijf Hameeteman opnieuw op de kaart gezet. Met uitstraling en een nieuw elan gaan wij aan de slag. Vol vertrouwen de toekomst tegemoet".

Door Jaap Ruizeveld

In heel korte tijd is het voormalige vispaleis omgetoverd. Daarvoor werden dankwoorden uitgesproken aan familieleden en vrienden en uiteraard de deelnemers in het ontwerp- en bouwteam die de monsterklus exact binnen de planning uitvoerden. De goed verwarmde ontvangsttent kon het aantal toegestroomde genodigden en belangstellenden nauwelijks bevatten. Of zoals de wethouder het stelde: "Het is hier megadruk". Van der Vlugt toonde zich verheugd met de uitnodiging voor de openingshandeling. "Hier is opnieuw een bedrijf met uitstraling en kwaliteit neergezet. Dat past zo mooi in de eilandelijke Toekomstvisie die is gebaseerd op accenten als duurzaamheid, kwaliteit, innovatie, hoog rendement. toekomstgericht en met verbindingen richting mede-ondernemers".

Plein

Dit laatste was gericht op het feit dat het hekwerk op het parkeerterrein tussen de Jumbo-supermarkt en visspecialist Hameeteman inmiddels is weggehaald. Er is nu een groot plein ontstaan waaraan naast genoemde ondernemingen ook het visrestaurant en binnenkort de Bloemen Super (die verplaatst wordt van de Dijkstelweg) dan zijn gevestigd. "Het opzoeken van elkaar als ondernemers is een positieve insteek", gaf Van der Vlugt aan.
Na aftellen werd de afsluitende papierwand geopend en kregen de bezoekers de gelegenheid om het interieur van de nieuwe vestiging te bezichtigen. Arjanne en Hans kregen – naast stoffelijke blijken van waardering – ook talrijke complimenten voor de inrichting en de presentatie van hun producten. Er zijn ruime zitplaatsen voor bezoekers, kant- en klaar producten, een cateringmogelijkheid en luxe artikelen. Het past allemaal in het concept. De leefbak met oesters en kreeften trok al direct belangstelling. Ook was er een kort moment om even in de keuken te kijken.

Durf en inzet

Wethouder Van der Vlugt complimenteerde de nieuwe eigenaren met hun durf en inzet in deze toch niet gemakkelijke economische tijd. Hij vond het leuk om de oorspronkelijke grondlegger van het bedrijf, de 91-jarige Kees Hameeteman, de hand te schudden en was enthousiast bereid om ook met hem een fotomoment te delen. En waar kun je dat dan beter doen dan achter de met smaakvolle producten ingerichte vitrines? Visspecialist Hameeteman is van maandag tot en met donderdag open van 09.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur. Nog niet alles is klaar want ook het buitenterrein wordt nog ingericht met een klantvriendelijk terras, waar passanten met een hapje een lekker kopje koffie kunnen drinken.

Wethouder Van der Vlugt met Kees Hameeteman(91) in de nieuwe vestiging van Hans en Arjanne aan de Hoge Pad. Foto: Wim van Vossen Fotografie