Afbeelding
Foto:

Beveiliging industrieterreinen zorgt voor forse daling criminaliteit

STELLENDAM - De criminaliteit op de beveiligde bedrijfsterreinen is gedaald met ruim 80% dankzij beveiliging. Dat werd bekend tijdens de presentatie van de behaalde resultaten de afgelopen periode.

Mensen die de industrieterreinen Delta havens en/of Korteweg van Stellendam oprijden zien direct een groot hek bij de ingang. Bij dat hek staat een waarschuwing voor het dievengilde. Populair gezegd luidt de waarschuwing: "Breek je in dan gaat het hek dicht!". Naast de hekken bij de ingang is er nog een tweede manier om de beveiliging te vergroten: camera's op de juiste locaties. Deze camera's registreren niet alleen de bewegingen, maar ook kentekens worden automatisch herkend en opgeslagen. Daar komt nog bij dat er in de nachtelijke uren ook gesurveilleerd door een beveiligingsdienst.

Behaalde resultaten

"De criminaliteit is gedaald met ruim 80%", aldus Giel Lokker, bestuursvoorzitter van SBBS. Die afkorting staat voor Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Stellendam. Ruim vier jaar na de oprichting van SBBS is het tijd om terug te blikken. Aan het woord was niet alleen voorzitter Lokker, maar ook wijkagent Johan van Oeveren. "Ook ik zie een enorme afname van criminaliteit in Stellendam. Er is een verschuiving gaande van beveiligde terreinen naar onbeveiligde terreinen". En het mooie is dat een groot deel van de gemaakte kosten worden vergoed door de verzekeringsmaatschappijen. Want doordat er minder schade is krijgen de deelnemende bedrijven flinke korting op hun verzekeringspremie.

Goed voorbeeld

Door deze resultaten was er een aantal geïnteresseerden uit andere gemeenten een kijkje komen nemen. Er werd druk genotuleerd en na afloop bleek er de intentie te zijn om ook op andere locaties deze manier van werken toe te passen. Tenslotte was het wethouder Tollenaar die het laatste woord mocht voeren. Hij feliciteerde Giel Lokker met de resultaten middels een mooie blos bloemen. En als tip gaf hij Giel mee dat er niet op de lauweren gerust moet worden: "Probeer de huidige situatie in stand te houden en waar nodig te verbeteren."