Stap in het verhaal…. beleef de Bijbel!

STELLENDAM – Na Pasen wordt er in de Hervormde kerk te Stellendam weer een scopuscursus gegeven voor mensen die graag eens willen ontdekken wat een Bijbelverhaal voor je kan betekenen. Deze cursus heet: Een plek onder de zon. De eerste avond is 7 april van 20.00 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw De Rank, Bosschieterstraat 6.

Riet Both is de gastvrouw en de avond wordt geleid door ds. Davy Hoolwerf. Scopus is een cursus die bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin je God op het spoor kan komen. Elke ontmoeting staat er een Bijbelverhaal centraal. Je leeft je in in de hoofdpersonen en je stelt hen en jezelf vragen: Wat doet het verhaal met mij? Wie is God voor deze persoon? En wie zou God voor mij kunnen zijn? Wat betekent dit verhaal in mijn leven nu? 'Scopus is een nieuwe manier van naar de Bijbel kijken. Er is alle ruimte voor dialoog en openheid. Je beslist als deelnemer zelf wat je met de ervaring doet', aldus ds. Hoolwerf. Een deelnemer vertelde: Ik ontdekte dat de oude Bijbelverhalen over mij gaan'.

'Als groep zitten we in een grote kring zonder tafel in het midden. Want op de vloer daar gebeurt het. Met verschillende grondbeelden en materialen worden de Bijbelverhalen verteld en verbeeld. Op die manier stap je echt in het verhaal en kan het je raken. Je blijft geen toeschouwer maar wordt er onderdeel van. Het creatieve grondbeeld verandert voortdurend zoals ook gedachten en gevoelens veranderen. Het gaat erom dat we ons openstellen en kijken wat er op ons pad komt. Hierbij wordt niet verwacht dat iedereen iets moet zeggen. Er is ruimte om gedachten en gevoelens te delen, maar ook in stilte bij jezelf te houden', zo licht ds. Hoolwerf toe. Overige data na 7 april zijn: 13, 20 april en 11, 18 mei. Neem voor aanmelden of meer informatie contact op met ds. Davy Hoolwerf, tel. 0187 701007, e-mail d.hoolwerf@kpnmail.nl.