Afbeelding
Foto: Mantelienge

Fractieleden SGP in actie: 'Doen voor Adullam'

OUDDORP - Nu kon het nog: in het kader van 'Doen voor Adullam', de door Adullam georganiseerde variant van NLdoet, de handen uit de mouwen steken voor Logeerhuis De Mantelienge te Ouddorp.

Ongeveer een maand geleden was in het Eilandennieuws te lezen dat het logeerhuis haar activiteiten in 2016 gaat verleggen naar Puttershoek. Zaterdag 21 maart jl. trokken fractieleden van de SGP de handschoenen aan om onder leiding van medewerker Dieko van Groningen van Herweijer Tuintechniek te Dirksland en tuinvrijwilliger Cees Flikweert de tuin van De Mantelienge een beurt te geven. Met elkaar werd het snoeien en uitdunnen van de beplanting uitgevoerd.
Twee SGP'ers zetten een konijnenhok in elkaar; oude vervallen hokken werden verwijderd; alles werd gelijk afgevoerd naar de milieustraat. Tot op hoog niveau werd er gezaagd, en wel onder toeziend oog van de fractieleden. Ook Pieter Herweijer ondersteunde de vrijwilligersactie met het beschikbaar stellen van medewerker Dieko. Tegelijk gaf hij de complimenten aan Cees Flikweert omdat deze de Manteliengetuin prima bijhoudt, en dat al 23 jaar lang.
Voor de logés van De Mantelienge was het vrijdag 20 maart verwendag: Corina Moree organiseerde voor hen een High Tea middag.
"Alle vrijwilligers - ook de vrijwilligers die op zaterdag altijd al aanwezig zijn, alsmede Voogd Meelhandel die het hok heeft gesponsord - worden door de Mantelienge medewerkers hartelijk bedankt", aldus de leiding van het logeerhuis..