Afbeelding
Foto: Pr

NL Doet op Kinderboerderij

OUDE-TONGE - Op 20 en 21 maart organiseerde het Oranje Fonds NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op Goeree-Overflakkee hebben veel vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken door diverse klussen te klaren en sociale initiatieven te ondersteunen die door organisaties bij het Oranje Fonds waren aangemeld. Het Oranje Fonds wil met deze dagen laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving.

Zo ook bij de Stichting Kinderboerderij Oude-Tonge. Op zaterdag 21 maart hielpen 18 vrijwilligers om alle dierenverblijven en hokken weer van een nieuwe verflaag te voorzien. Ondanks het regenachtige weer die dag is er toch aardig wat werk verzet en een aantal vrijwilligers beloofden terug te komen om het werk af te maken. Ook deed er een aantal leerlingen van CSG Prins Maurits mee die de uren konden gebruiken voor hun maatschappelijke stage. Na de soep met broodjes ontving elke vrijwilliger een oorkonde en een kortingsbon voor de Gamma.

Uit handen van vrijwilligers Petra 't Hoen en Jaap Willem Eijkenduijn van de PvdA ontving de Stichting nog een cheque t.w.v. € 200. De PvdA had onder haar leden een inzamelingsactie gehouden om het voortbestaan van de kinderboerderij te ondersteunen.

Het bestuur van de Stichting Kinderboerderij Oude-Tonge wil graag alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet.