Afbeelding
Foto: Mirjam Terhoeve

Veel activiteit bij Ebbe en Vloed tijdens NL Doet

OUDE-TONGE- In het kader van NL Doet, waren afgelopen vrijdag maar liefst 70 vrijwilligers actief voor zorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Ze staken allemaal, ieder op eigen wijze, de handen uit de mouwen om het complex op te fleuren en om geld in te zamelen voor leuke spulletjes en activiteiten ten bate van de bewoners.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Onder de vrijwilligers waren familieleden en vrienden van de bewoners. Zij pakten het interieur eens flink aan. Bij alle woongroepen werd ijverig gesopt en gepoetst. Medewerkers van Woongoed GO zaten deze dag niet op kantoor, maar hielden een flinke schoonmaak- en opknapbeurt van de galerijen en buitenterrassen. Zij werden bijgestaan door bewoners van de Gemiva-groep en door studenten, die hiermee tegelijkertijd een maatschappelijke stage vervulden. De galerijen werden geveegd, de konijnenhokken kregen een nieuw likje verf en ook de terrasstoelen werden eens flink onderhanden genomen. Daarnaast werden er vele grote bloempotten gevuld met voorjaarsbloemen, waarmee de terrassen konden worden opgefleurd.

In het restaurant waren eveneens diverse activiteiten georganiseerd. De 'Vrienden van Ebbe en Vloed' verkochten boeken en ook werden er plantjes en diverse zelfgemaakte en vers gebakken producten te koop aangeboden. Met de opbrengsten hiervan kunnen er leuke activiteiten worden georganiseerd of artikelen worden aangeschaft, waar normaliter geen geld voor is.

Gezellige drukte

De bewoners konden zich verder nog laten verwennen met een massage van handen, voeten of schouders. Ze konden hun haar laten doen door vrijwilligers van kapsalon Valentine of hun nagels laten lakken door nagelstudio Jenny. Leerling-verzorgende Carlo Berens zorgde voor de vrolijke noot met een karaoke, maar ook verzorgde hij zumba- en yogalessen, waaraan iedereen mee kon doen. Kortom, er was van alles te doen en te zien in het kader van NL Doet, waardoor er de gehele dag sprake was van een gezellige drukte in en rond het zorgcomplex.

Linda Slager, teammanager van Ebbe en Vloed en tevens organisator van deze dag, was dan ook erg tevreden. "Erg fijn dat zoveel mensen zich hier geheel vrijblijvend hebben willen inzetten. De omgeving van de woongroepen is weer enorm opgeknapt en we hopen binnenkort bekend te maken hoeveel de verkoop van de spullen heeft opgebracht, zodat we ook na deze dag nog wat extra's kunnen organiseren voor onze bewoners".