Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Bankmedewerkers assisteren bij opknappen De Kleistee

OUDDORP – Op veel plaatsen in Nederland werden vrijdag en zaterdag in het kader van NLdoet door vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. Ook op het eiland was men actief.

De Kleistee, het 11 hectare metende natuurgebied in Ouddorp, wordt onderhouden door Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee (NLGO). Mensen van deze vrijwilligersorganisatie hebben in de afgelopen maanden al menig uurtje doorgebracht op De Kleistee. Het gebied is goed onderhanden genomen, er werd veel houtopslag verwijderd, zodat langzamerhand de hoagten weer zichtbaar worden. Zaterdag kregen de natuurbeschermers hulp van een vijfentwintigtal medewerkers van Rabobank Het Haringvliet. In kader van NLdoet nam de bank haar verantwoording en heeft men op verschillende plaatsen werk verricht. Zaterdag werden er naast het werk op De Kleistee ook hand- en spandiensten verricht bij een instelling in de Hoekse Waard.

Met veel plezier en ijver ging men op het terrein aan de slag. De 'bankmensen' werden geassisteerd en begeleid door de mensen van NLGO en het Zuid-Hollands Landschap. Op de foto's een impressie van de werkzaamheden.