Zaterdag krentenbrodenactie voor Woord en Daad

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad hoopt zaterdag 21 maart a.s. weer de jaarlijkse krentenbrodenactie te houden. De opbrengst is bestemd voor projecten waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet, onder het jaarthema "Vakonderwijs, doe het zelf!"

Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw). Het jaarthema voor 2015 is, evenals in 2014: "Vakonderwijs, doe het zelf!"
Op jonge leeftijd naar school, daarna een vervolgopleiding kiezen en uiteindelijk aan het werk. Zo gaat het in Nederland, maar ook in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Partnerorganisaties van Woord en Daad investeren in toegang tot onderwijs en vakscholing. Na de opleiding wil elke student graag aan het werk als boer, metselaar, automonteur of ICT'er. Veel partnerorganisaties zien met hun vakonderwijsprogramma mogelijkheden om voor een deel zelfvoorzienend te zijn, bijvoorbeeld door ook arbeidsbemiddeling tegen betaling aan te bieden aan niet-studenten van de vakschool.
Studenten krijgen hierdoor gelegenheid om een baan te vinden en daarmee enerzijds inkomen te verwerven en anderzijds een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun land. Dat uw sponsorgeld, dat hiervoor onmisbaar is, goed besteed wordt, mag blijken uit het volgende citaat: "Het mooiste vind ik dat ik nu terug kan geven wat destijds door de Nederlandse sponsor in mij is geïnvesteerd. Want ik leid nu jongeren op die ook gesponsord worden. Dat heeft voor mij echt meerwaarde Ik ga in feite doorgeven wat ik gekregen heb via mijn sponsor. En… als christen kun je jongeren vanuit Gods Woord ook veel over het leven leren!"
U kunt ook uw steentje bijdragen aan de verbetering en uitbreiding van de onderwijsmogelijkheden, in het bijzonder vakonderwijs, in ontwikkelingslanden zoals Burkina Faso, Columbia, Filipijnen, Nicaragua, Oeganda en Zuid Afrika, door de inspanningen van Woord en Daad hiervoor te steunen met een bijdrage. Dat kan door het kopen van krentenbroden. De opbrengsten van dit soort acties worden niet meer door de overheid verdubbeld.
Op de bekende adressen kunt u de volgende zaken afgeven ten behoeve van Woord en Daad: gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichten, oude/buitenlandse munten, spaarzegels, Airmiles en oude brillen. Als u thuis wilt sparen voor Woord en Daad kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen. Verder kunt u speciale Woord en Daad postzegels kopen. Ook kunt u daar informatie vragen over het financiële adoptieprogramma van Woord en Daad. Zie hiervoor verder www.woordendaadgo.nl.
De datum van de Rabofietsdag is nog niet bekend. Mocht die gehouden worden en u wilt hieraan deel nemen dan kunt u zich als sponsor voor Woord en Daad aanmelden bij de Rabobank.