Van links naar rechts: vlnr Jan Huitema, Mirjam Nelisse, Helma Lodders en Frank van Oorschot
Van links naar rechts: vlnr Jan Huitema, Mirjam Nelisse, Helma Lodders en Frank van Oorschot Foto: Adri van der Laan

Landelijke en lokale VVD'ers in gesprek over de landbouw en het platteland

GOEREE-OVERFLAKKEE - De VVD afdeling Goeree-Overflakkee heeft twee kandidaten op verkiesbare plaatsen staan. Mirjam Nelisse voor Provinciale Staten Zuid-Holland (nr. 9) en Frank van Oorschot voor waterschap Hollandse Delta (nr. 1). Dit was voor de partij een goede aanleiding voor een verkiezingsbijeenkomst over landbouw en platteland met VVD Europarlementariƫr Jan Huitema en Tweede Kamerlid Helma Lodders op het landbouwbedrijf van de familie van Oorschot in Achthuizen.

Landbouw en natuur zijn belangrijke thema's voor de Provincie en het Waterschap. Mirjam Nelisse licht dat toe: "De provincie neemt belangrijke beslissingen op dit gebied, onder andere over een continue toegang tot zoet water als de Haringvlietsluizen op een kier gaan, maar ook over de ganzenoverlast in de landbouw. Het is belangrijk om mensen in PS te hebben die afkomstig zijn van het platteland en weten wat er speelt. Van de VVD ben ik de enige kandidaat van de Zuid-Hollandse eilanden en ik hoop dan ook het platteland te mogen vertegenwoordigen."
Frank van Oorschot, lijsttrekker voor het waterschap Hollandse Delta, is tevreden over de dag. "Water is enorm belangrijk in ons gebied. Zeker voor de landbouw en voor de industrie is blijvend zoet water nodig. De VVD zet zich daar volop voor in. Dat het VVD geluid aanspreekt blijkt uit de mooie opkomst die we vandaag hadden bij de bijeenkomst op ons bedrijf. Als VVD willen we koers houden nu het wat beter gaat met de economie na de pittige jaren die we gehad hebben".
Jan Huitema gaf aan dat "we trots mogen zijn op de landbouwsector in Nederland en in het bijzonder hier in Zuid-Holland, waar de beste kwaliteit voedsel tegen de laagste milieu-impact ter wereld wordt verbouwd". Helma Lodders pleit voor een wetenschappelijke onderbouwing van beslissingen en niet zomaar af te gaan op meningen en ideeƫn. Beiden gaven aan dat "we te maken hebben met twee authentieke politici met verstand van zaken die veel kunnen bereiken voor hun regio".