Het team van Echte Bakker Kommer Akershoek wordt door restaurant Pannetjes in de watten gelegd. Rechtsonder jubilaris Jaap Both en zijn vrouw, met de bakkersfamilie Akershoek.
Het team van Echte Bakker Kommer Akershoek wordt door restaurant Pannetjes in de watten gelegd. Rechtsonder jubilaris Jaap Both en zijn vrouw, met de bakkersfamilie Akershoek. Foto: Hans Villerius

Restaurant Pannetjes zet Echte Bakker Akershoek in het zonnetje

OUDDORP – Een buitengewoon sympathiek gebaar was het, wat restaurant Pannetjes vorige week dinsdag richting zijn overburen maakte. Aan de andere kant van de straat is Echte Bakker Kommer Akershoek gevestigd en Frederik Faasse, eigenaar van restaurant Pannetjes, is zo onder de indruk van de tomeloze inzet van het hele bakkersteam, dat hij dit eens flink in het zonnetje wilde zetten. Enerzijds om zijn grote waardering voor hen uit te spreken, anderzijds om iets terug te willen doen voor wat de bakkerij én voor het restaurant én voor de Ouddorpse samenleving doet.

Tekst en foto's: Hans Villerius

"Als wij 's avonds in ons restaurant het licht uitdoen, zien we bij Kommer Akershoek de lampen nog branden en ook 's morgens vroeg zijn ze al weer volop in de weer", vertelt Frederik Faasse. "Dag en nacht wordt er gewerkt om de inwoners van Ouddorp overdag te kunnen voorzien van hun broodnodige eten, maar ook van allerlei lekkers, waar je altijd weer door vriendelijk personeel aan geholpen wordt, in een winkel die 's morgens vroeg keurig wordt schoongemaakt. Maar er is niemand die goed beseft of ziet wat een onvoorstelbare hoeveelheid uren de bakkerij hier allemaal voor maakt. Daarnaast behalen ze in vaktesten de hoogste scores of winnen ze prijzen, wat aangeeft wélke kwaliteit onze bakker iedere dag levert en hóe klantvriendelijk en vakkundig het personeel is. Bovendien staat Kommer altijd voor ons restaurant klaar. Wekelijks komt hij uit eigener beweging wel even aan met een nieuw broodje: 'Hier, probeer maar eens, kijken of de mensen 't lekker vinden'. En onze gasten vinden 't verrukkelijk. Of als we onverwachts een grote groep binnenkrijgen die gebak wil, is 't altijd Kommer en zijn team waar we nooit tevergeefs een beroep op doen. Daarom wilden we graag iets voor hen terugdoen en hebben we ze uitgenodigd om met de hele ploeg bij ons een avond te komen eten."
Niet alle 55 medewerkers waren erbij toen vorige week dinsdag de bakker en zijn mensen voor een voortreffelijk driegangendiner neerstreken in het gezellige en sfeervolle restaurant Pannetjes, maar zo'n veertig zaten er zeker, die zich deze avond heerlijk lieten verwennen door Frederik en zijn moeder Janet, die als kok bij haar zoon in de keuken actief is en garant staat voor subliem smakende gerechten, die ambachtelijk worden bereid, veelal met gebruikmaking van producten uit de eigen streek.

Jubileum

En Kommer Akershoek maakte van de gelegenheid meteen gebruik om één van zijn medewerkers in de schijnwerpers te zetten, nu de meeste collega's erbij waren: Jaap Both, die enkele dagen later 25 jaar aan de bakkerij verbonden was. Zowel door zijn baas als door zijn collega's werd hij getypeerd als iemand die altijd, en zonder mopperen, voor z'n medemens klaarstaat, een gouden collega. De armen overladen met bloemen, de buik verzadigd uit de voortreffelijke Pannetjeskeuken en de wangen bedekt met zo'n 90 zoenen van dertig feliciterende vrouwelijke collega's kon Jaap aan 't eind van de avond huiswaarts. Voor hem was het dubbelfeest geweest.