Tijdens Kijk bij de Boer is er veel te beleven voor kinderen. Foto: Wilko van Dam
Tijdens Kijk bij de Boer is er veel te beleven voor kinderen. Foto: Wilko van Dam Foto: Wilco van Dam

Win een prijs bij Kijk bij de boer!

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 6 april (tweede paasdag) wordt de 5e editie van Kijk bij de Boer gehouden. De kinderen worden uitgedaagd om actief betrokken te zijn bij het bezoek aan de boerderij. Wanneer op 6 april de deuren opengaan van acht bedrijven en twee molens, kunnen de kinderen hun kleurplaat en blad van de prijsvraag inleveren in de boxen op de verschillende bedrijven.

De bedrijven die meedoen hebben van alles te laten zien. In het cluster rondom Sommelsdijk kunt u een bezoek brengen aan twee verschillende akkerbouwers, aan een molen en aan een paardenstal. In Achthuizen kunt u terecht bij een veeteeltbedrijf, een molen en een fruitteler. En er wordt een mooie fiets- en proefroute uitgezet tussen Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge en Herkingen, waarbij u een specialiteit kunt proeven van een fruitteler, een akkerbouwer en een geitenhouder. Er is voor iedereen wat te beleven, te leren en te zien deze dag.

De kleurwedstrijd

De kleurwedstrijd is voor alle kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Er kan een traptractor worden gewonnen. De kleurplaat is te vinden op www.kijkbijdeboer.nl. Alle kinderen van 0 tot en met 6 jaar mogen de kleurplaat downloaden en heel mooi inkleuren. Op iedere deelnemende "Kijk bij de boer" boerderij staat een blauwe box met daaroverheen een jute zak. Hier mag je je kleurplaat indoen. Schuring & Benschop Netwerk Notarissen kiest een aantal kleurplaten uit en de winnaars worden op 9 april uitgenodigd. Er wordt een aantal traptractors verloot! Deze zijn beschikbaar gesteld door Barendregt Mechanisatie, ROGO, Stehouwer mechanisatie, Dick Klok Mechanisatie BV, Kees vd Ende mechanisatie, Steenbergen-Middelkoop, T-Toys Dirksland en MCF.

De vragenwedstrijd

Voor wie? Alle kinderen van 7 tot en met 13 jaar. Wat kan ik winnen? "Beleef de Boerderij" met je vrienden/vriendinnen of met de hele klas! Kijken bij de kippen van fam. De Baar, samen met de boer in de melkput bij fam. Ras, fam. Van den Ouderijn of fam. Kok, knuffelen met de geitjes van fam. Van Tilburg, een rondleiding tussen de radijsjes van fam. Coolbergen, een kijkje op het akkerbouwbedrijf van V.O.F van Putten, beklim een molen of neem een paardrijles op Manege Oostmoer. De vragen zijn te vinden op www.kijkbijdeboer.nl.

Hoe werkt het?

Alle kinderen van 7 tot en met 13 jaar mogen de vragenlijst downloaden. Je kiest één of meer boerderijen uit. Op iedere boerderij ga je op zoek naar het antwoord. Op iedere "Kijk bij de boer" boerderij kun je je vragenlijst inleveren. Probeer zoveel mogelijk antwoorden aan te kruisen. Schuring & Benschop Netwerk Notarissen kiest uit de best ingevulde vragenlijsten de winnaars. Deze worden op 9 april uitgenodigd om een van de "Beleef de Boerderij" prijzen in ontvangst te nemen.