In de groene shirts: de Fire Balls van links naar rechts: Wessel Kooijman, Tim Melissant en Xander Vis. Foto: pr

Bosseschool presteert uitstekend tijdens het Nederlands kampioenschap schoolbowlen

MIDDELHARNIS - Na 22 lokale voorrondes in het land, waaraan bijna 600 teams deelnamen, was het 7 maart tijd voor de landelijke finale van het NK-schoolbowlen voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. Zestig teams uit het gehele land kwamen bij elkaar in Hoofddorp voor de halve finales, waarna de beste 20 teams doorgingen naar de finale. De Bosseschool heeft tijdens dit toernooi de afgelopen zes jaar al verschillende podiumplaatsen gehaald. Twee maal werd de school zelfs kampioen van Nederland.

Twee bowlingteams van de Bosseschool waren uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi: de Fire Balls en de Strike Bazers. In de ochtenduren tijdens de halve finale bleek al dat beide teams in een goede vorm verkeerden. Als derde en vijfde plaatsten beide teams zich voor de finale.
Gespannen maar ook met heel veel enthousiasme begonnen beide teams aan de finalewedstrijd over drie games.
Het werd een zinderende finale waarin de Fire Balls uiteindelijk de meeste punten gooiden.
De punten van de halve finale werden meegeteld waardoor het team de Fire Balls, bestaande uit Wessel Kooijman, Tim Melissant en Xander Vis, uiteindelijk een mooie tweede plaats behaalde met 1568 punten.
Team Yolo van basisschool De Klimboom uit Veendam werd eerste.
Apetrots hebben de jongens onder zeer grote belangstelling - zelfs het Jeugdjournaal was aanwezig - hun beker in ontvangst genomen en keerden zij voldaan terug naar Middelharnis.
Het tweede team van de Bosseschool, bestaande uit Rick Peeman, Maarten Visser en Boy Hoogmoed, was dik tevreden met een mooie zesde plaats.
Grote waardering verdient de Bowling Vereniging Middelharnis voor de wijze waarop zij de voorrondes heeft georganiseerd en de teams hebben voorbereid en begeleid tijdens de kampioenschappen. Conclusie van de deelnemende kinderen is dat bowlen veel meer is dan een spelletje; het is een echte en erg leuke sport!