Een impressie van het te ontwikkelen complex.
Een impressie van het te ontwikkelen complex. Foto: Sjaloom Zorg

Sjaloom Zorg ontwikkelt plan wooncomplex Ouddorp

OUDDORP - Stichting Sjaloom Zorg werkt achter de schermen hard aan een uniek woonproject in Ouddorp. De protestants-christelijke zorginstelling wil op het voormalig Vliedbergterrein een appartementencomplex realiseren voor mensen met een beperking. "Het idee ontstond drie jaar geleden", blikken projectcoördinator Leny van Rhijn en regiomanager Simone Gogos terug. "Een echtpaar vroeg onze hulp bij het vinden van woonruimte voor hun zonen met een beperking in Ouddorp. We onderzochten verschillende mogelijkheden, maar konden geen geschikte locatie vinden. Totdat het terrein van de voormalige Vliedberg op ons pad kwam. Dit is dé kans."

CuraMare is grondeigenaar, waardoor het project tegen een aantrekkelijk tarief gerealiseerd kan worden. Op dit moment wordt de interesse geïnventariseerd. De eerste reacties na kennismakingsgesprekken zijn in ieder geval zeer positief. "Er blijkt veel vraag te zijn naar wonen met ondersteuning in Ouddorp, het is ook een prachtig stuk van het eiland. Ouddorp is bovendien een hechte gemeenschap. Mensen hebben echt moeite om hier weg te gaan. Onze focus lag eerst op jongeren met een Wajong-uitkering. Voor hen (jongeren onder de 23 jaar) is het namelijk erg moeilijk een betaalbare woonruimte te vinden. Echter, door mond-tot-mondreclame hoorden ook andere belangenbehartigers over het mogelijke project. Al snel bleek dat veel meer mensen met een beperking zitten te springen om een dergelijke woning in deze woonplaats. Uiteraard is iedereen welkom bij Sjaloom Zorg. We mochten daardoor al een heel gemêleerde groep belangstellenden informatie verstrekken over het nieuwbouwproject", aldus de projectcoördinator. "De woningen (studioappartementen) komen ook op een toplocatie, middenin het dorp met alle faciliteiten, kerken, strand en terrasjes op steenworpafstand. Dat maakt het project extra aantrekkelijk."

De uiteindelijke grootte van het complex zal afhangen van de vraag, voegt Simone toe. Half april moet de inventarisatie gereed zijn en kunnen de vervolggesprekken plaatsvinden. "We willen een mix van twee ontwerpen aanbieden: de een heeft een ruimere badkamer, de ander de mogelijkheid om de slaapruimte af te schermen. Mensen die interesse hebben in zo'n studioappartement, kunnen vrijblijvend contact opnemen met het hoofdkantoor van Sjaloom Zorg voor een informatiebrochure en inschrijfformulier of kennismakingsgesprek. Wij kijken naar de hulpvraag, de indicatie en begeleiden geïnteresseerden het gehele traject. Over enkele maanden verwachten we duidelijkheid te hebben over het aantal deelnemers, de woningen en welke zorg we gaan bieden", vat de regiomanager samen. Wie interesse heeft in het woonproject, kan bellen naar Sjaloom Zorg, tel. 0187 609400, of kijken op www.sjaloomzorg.nl voor meer informatie over stichting Sjaloom Zorg.