Afbeelding
Foto: Teun C

INGEZONDEN:
Gemakzucht versus ergernis

Mensen die een hond hebben, of willen genieten van onder andere de uitgestrekte polders van dit eiland moet het toch wel opgevallen zijn, het (toegenomen) zwerfafval in de polders van Goeree Overflakkee.
Er ontstaat al snel gedeelde ergernis als je met de mensen praat die in de polder lopen of fietsen. Vanwaar toch de onvoorstelbare gemakzucht om alles maar te laten vallen of uit het raam te smijten?
Vooral de vele bierblikken van het goedkopere soort zijn overmatig aanwezig. Na één ronde in de Prutweg te Sommelsdijk kon deze week al wéér een volledige vuilniszak gevuld worden. Dan nog maar niet te spreken over het grofvuil dat met enige regelmaat in de polders gedumpt wordt. Kennelijk is de moeite te groot, of is er geen kleine bijdrage voor over om het naar een milieustraat te brengen.
Moeten we deze last niet over alle hoofden verdelen, zodat afval wegbrengen gratis wordt? Veel gemeenten gaan ons hierin voor.
Blijft dit ten slotte een burgerinitiatief, of mag dit stukje gezien worden als een 'wake up call' richting de raadsleden belast met leefbaarheid, openbare orde en milieuzaken?
Laten we elkaar en onze kinderen er toch op aanspreken zodat zwerfafval en vieze polders niet de normaalste zaak van het eiland wordt.

Teun C uit Sommelsdijk
matre.teun@gmail.com