Afbeelding
Foto: PR

Cursus wilde planten leren kennen voor beginners

VOORNE - Na de succesvolle cursussen 'Vogels leren kennen voor beginners' en 'Paddenstoelen leren kennen voor beginners' slaan de KNNV en het IVN deze zomer opnieuw de handen ineen. Ditmaal voor het organiseren van een cursus 'Wilde planten leren kennen voor beginners'. Deze cursus heeft als ondertitel 'Het onstuimige plantenleven op Voorne". Want onstuimig is het: het leven, verder leven en overleven van al die verschillende soorten planten die op het eiland voorkomen.

De samenwerking van de KNNV en het IVN staat garant voor een leuke, leerzame en educatief aantrekkelijke cursus. De cursus bestaat uit drie avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee ochtendexcursies in verschillende delen van de duinen van Voorne.
Wilt u wel eens weten wat er zoal groeit en bloeit bij u in de buurt? Rond uw dorp of stad, in de berm of de wei, maar vooral ook in de fraaie duinen en langs het strand van Voorne? Wilt u weten welke planten familie van elkaar zijn? Hoe planten zich voortplanten en overleven? Dan is dit voor u een geschikte cursus.
De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN en KNNV afdelingen. Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten slechts € 25 per deelnemer. Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 25 zijn. Het cursus materiaal wordt u aangeboden op een USB-stick. Tevens ontvangt u een waaier met veel voorkomende planten. De cursus wordt gehouden op de volgende data: woensdagavond 27 mei, zaterdagochtend 30 mei, woensdagavond 3 juni, zaterdagochtend 13 juni en woensdagavond 17 juni. De avondprogramma's duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de ochtendexcursies van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik de Boer (0181-484661). Aanmeldingen voor de cursus kunnen gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com.