Afbeelding
Foto: pr

Oranjevereniging Nieuwe-Tonge bereidt zich voor op Koningsdag

NIEUWE-TONGE - Rondom Koningsdag ontplooit de Oranjevereniging Ring van Oranje weer veel activiteiten in het dorp. Voor een aantal worden nog medewerkers gevraagd.

Op maandag 27 april worden onder andere een kramenmarkt en kindervrijmarkt gehouden. De markt is van 10.00 tot 12.30 uur op de Kerkring. Wilt u een kraam huren? De huurprijs is € 20 voor een 4-meter kraam. Een kraam delen kan natuurlijk ook! Interesse? Neemt dan contact op met Christa Graafland, tel. 0187 652075, e-mail a.graafland@chello.nl. Wilt u wel op de markt staan maar geen kraam huren, dan kunt u ook uw eigen tafel neerzetten, nadat de kramen zijn opgezet. Kinderen kunnen hun spulletjes verkopen op de kindervrijmarkt die nabij het springkussen gesitueerd is.

Toezichthouders gevraagd

Op Koningsdag kan ook de kerktoren weer beklommen worden, van 10.00-10.45 uur en van 13.00-13.45 uur. Voorwaarde is wel dat er per trap twee volwassenen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Er zijn drie trappen, dus in totaal zijn er twee groepjes van zes volwassen vrijwilligers nodig, die elk drie kwartier toezicht willen houden bij de beklimming. Aanmelden kan bij Elsbeth Knöps, tel. 0187 651525, e-mail elsbethknops@hotmail.com.

Hand- en spandiensten

In de aanloop naar 27 april en op de dag zelf zijn er heel wat zaken die de aandacht vragen; grotere, maar ook kleinere. Of u nu veel of weinig tijd heeft, wilt helpen sjouwen of juist liever creatief meedenkt, u bent van harte welkom. Er is altijd wel iets waar u mee kunt helpen. Zo worden o.a. (jong-)volwassenen gezocht die willen meedenken en assisteren bij de kinderspelen, mensen die willen helpen de Kerkring aan te kleden, EHBO'ers en extra handen bij de Ring van Oranje kraam. Aanmelden kan bij Maria Evers, tel. 0187 652330, e-mail mariaevers@upcmail.nl.

Creatief bezig zijn?

Geschminkt worden is voor de meeste kinderen een must op Koningsdag. Wie wil helpen om de jeugd op die dag een ander aanzien te geven, kan zich aanmelden als schminkhulp bij Jacqueline van Dijk, tel. 06 30905440, e-mail jacquelinevandijk78@gmail.com. Via dit adres kan men zich ook opgeven als cupcakebakker.