INGEZONDEN:

Verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap, wat heb ik daar nu aan?

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 18 maart a.s. worden de verkiezingen gehouden voor zowel Provinciale Staten als voor het Waterschap Hollandse Delta. Veel inwoners hechten daar niet zo'n groot belang aan, met als gevolg een traditioneel lage opkomst bij de verkiezingen.

Het gevolg daarvan is natuurlijk dat als u niet stemt maar een ander wel, er zeker een andere samenstelling van die beide organisaties ontstaat dan wanneer u wel van uw stemrecht gebruik zou maken. Sterker nog, als er een goede lokale/regionale kandidaat op de verschillende kieslijsten staat, doet u zichzelf tekort. Immers, wie kan uw belangen beter vertegenwoordigen dan een kandidaat uit uw eigen gemeente of regio.
Zowel voor Provinciale Staten als voor het Waterschap staan op de VVD lijst twee fantastische kandidaten die uw belangen als geen ander kunnen behartigen.
Mirjam Nelisse, inwoonster van Goeree-Overflakkee staat op plaats negen van de kandidatenlijst voor Provinciale Staten. Daarmee komt zij normaal gesproken zeker in aanmerking voor benoeming. Deze hoog opgeleide jonge vrouw, afkomstig uit de agrarische sector, maar in het dagelijks leven werkzaam bij TNO wil en kan uw belangen geweldig goed vertegenwoordigen. Zij kent de belangen van het platteland als geen ander en is met steun van het eiland Voorne-Putten en de Hoekse Waard op deze mooie plaats op de kandidatenlijst gekomen.
Zij verdient niet alleen uw steun, maar zorgt er ook voor dat zij terugbetaalt door onze eilandelijke belangen te gaan behartigen. Wetende dat zij ingenieur (ir.) is op het terrein van verkeer en vervoer, en het ontsluitingsvraagstuk zo ongeveer het belangrijkste thema is voor velen in onze regio, maakt dat elke stem op haar verbetering van de bereikbaarheid van onze regio daadwerkelijk dichterbij kan brengen!
Zo hebben we ook een prachtige kandidaat voor de Waterschapsverkiezingen in de persoon van Frank van Oorschot. Deze Flakkeese agrariƫr is naast zijn betrokkenheid in het eigen boerenbedrijf werkzaam bij LTO. Daar werkt hij hard aan de belangenbehartiging van vele agrariƫrs. Dat doet hij regionaal, maar ook nationaal. Daarnaast zit hij in internationale commissies van Europa. Drs. ir. Frank van Oorschot is opgeleid aan de landbouwuniversiteit en Open universiteit.
Hij weet de weg en spreekt de taal in Den Haag, maar ook in Brussel. Frank is lijsttrekker van de VVD bij deze Waterschapsverkiezingen en ook hij is de enige verkiesbare vertegenwoordiger binnen de VVD in de regio Voorne-Putten en de Hoekse Waard. Kortom, ook hij is als bewezen ervaren bestuurder, voor onze regio de man.
Natuurlijk weet u dat de Provincie, maar ook het Waterschap belangrijk zijn. Ik hoop echter dat u het ook belangrijk genoeg acht om te gaan stemmen. Met Mirjam en Frank heeft de VVD twee hele goede kandidaten die onze belangen uitstekend zullen gaan behartigen. Beiden komen vast en zeker op hun plaats terecht, maar hoe meer steun hoe beter!
Ik beveel beide kandidaten meer dan serieus in uw belangstelling aan.
Ik reken op u, u kunt op Mirjam en Frank rekenen!

Marnix Trouwborst
(Wethouder voor de VVD op Goeree-Overflakkee)