Een foto van de noodhulp die verleend wordt. Foto: Jos Joosse, manager Stéphanos Malawi.
Een foto van de noodhulp die verleend wordt. Foto: Jos Joosse, manager Stéphanos Malawi. Foto: Adri van der Laan

Krentenbroodactie voor noodhulp na watersnood in Malawi

OUDDORP - Malawi is vorige maand getroffen door een natuurramp van grote omvang. De afgelopen maand hebben overvloedige regen en wind gezorgd voor zware overstromingen. Met als gevolg dat vele huizen zijn ingestort en aangeplante oogsten verloren zijn gegaan.

Veel mensen zijn al hun bezittingen kwijtgeraakt. Meer dan 170 mensen zijn omgekomen. Meer dan 200.000 mensen zijn dakloos geraakt en op zoek naar een veilig onderkomen en voedsel. De regens houden aan, gevreesd wordt voor een ramp van een ongekende omvang. Stéphanos verstrekt (duurzame) noodhulp zoals, klamboes, maïs, zaaigoed, opstarten van onderwijs, herbouw van huisvesting en schoon water. In urgente gevallen verleent Stéphanos ook noodhulp.
Stichting Stéphanos is werkzaam in de getroffen gebieden en is bezig om in nauwe samenwerking met de overheid de getroffenen bij te staan. Deze stichting heeft als doel om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen. Deze hulp is gebaseerd op Reformatorische grondslag. Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid.
Stéphanos richt zich in de hulpverlening vooral op de rampgebieden waar FAP (Stéphanos Family Adoption Program) actief is, met name in de rampgebieden Zomba en Chikwawa.

Krentenbroodactie

Wilt u de noodhulp in Malawi steunen? Er is een actie op touw gezet om geld op te halen voor de noodhulp die verleend wordt in Malawi. Hiervoor is veel geld nodig! Helpt u mee? Koop dan de krentenbroden. Door het kopen hiervan steunt u de noodhulp. U kunt ook een gift overmaken op NL74 RABO 0335 3074 50 t.n.v. Stichting Stéphanos te Hendrik Ido Ambacht. Zie de bijzonderheden over de krentenbroodactie op de pagina 'Kernactiviteiten' in deze krant.

Meer informatie is te vinden op www.stephanos.nl.