Bruggetje bij Havenhoofd moet worden hersteld

GOEREE-OVERFLAKKEE – In het mondelinge vraagdeel van de gemeenteraad wilde de fractie VKGO donderdagavond via Johan de Vos informatie over de voetbrug bij het Havenhoofd Middelharnis. "Is het juist dat de brug nog maanden buiten gebruik blijft omdat gelden voor herstel thans ontbreken en wordt de brug, die een toeristische functie heeft, voor voetgangers en fietsers op termijn wellicht definitief niet meer opengesteld?" Er wordt aan een oplossing gewerkt gaf wethouder Van der Vlugt aan. Geraamde kosten bij een eerste offerte zijn liefst 95.000 euro, omdat er achterstallig onderhoud is en de elektrische installatie moet worden vernieuwd. Vermoedelijk is de haalbaarheidskwestie in februari in het college voor bespreking en bij instemming zou vanaf april kunnen worden gestart met het karwei.

Wellestrijpsedijk

Mevrouw Both (CDA) wilde informatie over gesignaleerde vermindering van de verkeersveiligheid na het aanbrengen door Waterschap Hollandse Delta van nieuwe asfalt op een deel van de Wellestrijpsedijk in Herkingen. Hierdoor zou de breedte van de weg zijn afgenomen en zou passeren van auto's/vrachtwagens tot gevaarlijke situaties leiden omdat de lager gelegen berm daarbij wordt gebruikt en stuk gereden. Wethouder Van der Vlugt heeft met het Waterschap contact gelegd en de situatie zal worden bekeken.

Thuishulp

Ook de PvdA (mevrouw 't Hoen) had mondelinge vragen en wel over huishoudelijke verzorging, nieuwe WMO. Kritiek van de WMO Adviesraad over de ontwikkelingen in de thuishulp zijn niet mals. In bewoordingen als 'alarmerend' en 'schrijnend' gaf zij aan als één van de aanleidingen voor de vraagstelling. Wethouder De Jong zal een aantal nog openstaande vragen schriftelijk beantwoorden