Afbeelding
Foto:

Nieuwjaarsconcert op orgel en panfluit in Dirksland

DIRKSLAND - Op vrijdag 23 januari 2015 geeft de bekende organist Martin Mans een nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk in Dirksland, samen met twee panfluitisten: Liselotte Rokyta en Vasile Raducu (Roemenië). Ze brengen een spectaculair programma ten gehore met afwisselend instrumentale muziek en orgelimprovisaties.

Martin Mans is organist in de Hervormde Kerk in Dirksland en geeft hier jaarlijks enkele concerten. Op 23 januari is hij in gezelschap van twee getalenteerde musici. De van oorsprong Nederlandse Liselotte Rokyta heeft in Nederland grote naamsbekendheid. Tegenwoordig woont zij in Tsjechië maar reist de wereld over voor concerten en masterclasses.
Vasile Raducu is een gevierde panfluitist uit Roemenië die een geolied duo vormt met Liselotte. Beide zijn afgestudeerd in de kunstige, Roemeense volksmuziek. Dit genre begint doorgaans langzaam en eindigt in een razend tempo.
Naast Roemeense muziek komen bekende klassiekers aan bod zoals Tritsch Tratsch Polka van Strauss, Sound the Trumpet van Purcell, Londonderry Air en Funiculi Funicula. De panfluitisten bespelen meer dan één fluit waaronder een bas die pijpen heeft van meer dan een meter lang. Martin Mans laat bovendien enkele orgelimprovisaties horen op het prachtige orgel van de Hervormde Kerk.
Het concert is op vrijdag 23 januari in de Hervormde Kerk, Ring, Dirksland. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.15 uur. De entree is € 12,50 voor volwassen en € 5,- voor kinderen t/m 11 jaar. Lezers van Eilanden-Nieuws krijgen € 2,50 korting. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.

Reserveren en online bestellen kan op www.martinmans.nl of telefonisch via nummer 06 25391903. Kaarten zijn ook te verkrijgen bij Johan van der Welle, tel. 0187 642297, Vroonweg 12b in Dirksland.