Afbeelding
Foto: pr

Voorjaarsconcert Mandolineorkest 'Estampida'

MIDDELHARNIS - Zaterdag 7 februari 2015 speelt het Mandolineorkest "Estampida" uit Sommelsdijk/Middelharnis een voorjaarsconcert in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Het orkest bestaat ruim 32 jaar en de afgelopen maanden is er, samen met Mandolineorkest "Melodia" uit Stampersgat, hard gewerkt om een prachtig concert ten gehore te brengen. Het orkest wordt hierin bijgestaan door een aantal professionele gastspelers.

Ster-violiste Natalia Gabunia, maakte al op 12 jarige leeftijd haar solodebuut bij het "Georgische Staats Symfonieorkest" met het vioolconcert van Mendelssohn. Zij zal haar viool ook in een tweede vioolconcert laten klinken waarbij het orkest nog wordt aangevuld met twee dwarsfluiten bespeeld door Benny Ludemann en Marije Weenink.
Een bijzondere rol is weggelegd voor de jonge fluitiste Marije Weenink uit Dirksland. Zij speelde al solo bij het professionele symfonieorkest "Holland Symfonia". Zij zal samen met haar vader Anton Weenink enkele stukken ten gehore brengen.
Dit concert neemt u via het romantische Spaanse "Recuerdos de la Alhambra" en de vioolsonate van Robert Schulz, mee naar het Franse Hof en vandaar naar de finale in de vorm van een meer hedendaags vioolconcert van Konrad Wölki. Dit alles onder leiding van dirigent Marco Ludemann, die het dirigeerstokje al 10 jaar bij "Estampida" hanteert.

Aanvang 20.15 uur. Zaal open 19.45 uur. De toegangsprijs is € 5,50, inclusief € 0,50 administratiekosten. Kaarten aan de kassa, die een half uur voor aanvang open gaat, zijn € 5,50 per persoon, uiteraard voor zo ver er nog kaarten beschikbaar zijn. U kunt de kaarten bestellen via www.hetdiekhuus.nl of via de receptie van het Diekhuus, tel. 0187 482400, e-mail receptie@hetdiekhuus.nl.