Afbeelding
Foto: pr

Bevrijdingsdag 1945-2015 - 'Zingend herdenken!'

Geuzenliederen en oorlogsgedichten voor nu

SOMMELSDIJK - Dinsdag 5 mei 2015 wordt in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk een herdenkingsavond gehouden ter gelegenheid van het feit dat 70 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Tijdens deze avond staan zowel 16e- eeuwse geuzenliederen als gedichten uit de Tweede Wereldoorlog centraal. Van Valerius' Gedenck-clanck tot 'De achttien dooden' en van Petrus Datheen tot Ida Gerhardt. Ook zal de Valerius-suite van Willem Vogel op het orgel ten gehore worden gebracht.

Veel mensen hebben liederen als deze vroeger geleerd op school. De organisatoren van deze avond zijn van mening dat de liederen het waard zijn om nog steeds gehoord en gezongen te worden. De boodschap van de liederen blijkt vaak verrassend actueel en relevant te zijn.
De geuzenliederen en oorlogsgedichten zullen tijdens de herdenkingsavond op een boeiende manier met elkaar worden verbonden door vertellingen over hun historische context en betekenis. De organisatie van de avond is in handen van Matthijs Guijt (initiatiefnemer), Kees van Walsem (verteller), André van der Beek (organist) en Ries Wessels (trompettist).
"Noteert u deze mooie avond alvast in uw agenda? Iedereen is van harte welkom op 5 mei 2015 om 20.00 uur in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk!" aldus de organisatie.