Themabijeenkomsten 'Onbezorgd ouder worden'

DIRKSLAND – De Themamiddag "Onbezorgd ouder worden, hoe krijgt u dat voor elkaar?", die afgelopen najaar in de Vroonlande te Dirksland gehouden werd, was zo'n succes, dat de organisatoren deze bijeenkomst ook in Ouddorp gaan organiseren. Spoon Notarieel Advies & Nalatenschapsplanning en OrganieQ, begeleiding in organiseren hebben daarbij nieuwe bedrijven gevraagd mee te doen, zodat het opnieuw een interessante bijeenkomst gaat worden.

Wat houden de veranderingen in de zorg precies in per 1 januari 2015? U maakt zich vast bezorgd: over de veranderingen in de maatschappij, over het sluiten van verzorgingshuizen, over het rekenen op mantelzorgers, terwijl vaak kinderen ver weg wonen, drukke banen hebben en al zoveel ingezet worden in school- en verenigingsverband. Mantelzorg, administratie, rekeningen betalen, computergebruik, krijgt u het allemaal georganiseerd? Weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u een steuntje in de rug nodig of periodieke begeleiding? Wat kan de landelijke thuiszorgorganisatie Buurtzorg voor u betekenen? Hoe voorkomt u verder financieel misbruik als u ouder wordt en dement raakt? Wat is het belang van een volmacht en een testament? U krijgt tips om uw financiële zaken op tijd in orde te maken. Wat is nu een veilig alternatief voor de vrij opneembare spaarrekening? Geld op een spaarrekening kost namelijk alleen maar geld. Of zit u (spaar)geld in de woning? En wilt u in uw woning blijven wonen, maar wel de beschikking krijgen over de (over)waarde van uw woning? Ook uw verzekeringen en preventiemaatregelen bij inbraak, brand en ongevallen komen aanbod. Over dit soort vragen – en vooral de antwoorden daarop – gaat de themabijeenkomst 'Onbezorgd ouder worden: hoe krijgt u dat voor elkaar?' op dinsdag 27 januari en deze zal dit keer plaatsvinden in Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht te Ouddorp. Zowel 's middags als 's avonds kan de bijeenkomst worden bijgewoond.

50-Plussers krijgen uitleg van een zevental personen. Cor Hameeteman, voorzitter van de WMO-Adviesraad Goeree-Overflakkee, zet uiteen wat er per 1 januari 2015 is veranderd in de zorg. Daarbij komen ook vragen aan bod als: kan ik wel rekenen op mantelzorgers, terwijl mijn kinderen ver weg wonen, een drukke baan hebben en/of het al zo druk hebben in school- en verenigingsverband? Christa van Dieren, eigenaar van OrganieQ, begeleiding in organiseren, vertelt over de service die ze ouderen kan bieden op het gebied van administratie, computergebruik, verhuizen en de organisatie van het huishouden. Ook begeleidt zij mantelzorgers in hun drukke bestaan. De dames van de vestiging Buurtzorg Goeree vertellen waar Buurtzorg voor staat als zij u begeleiden bij uw herstel of tijdens uw ziekteproces. Sandra Spoon van Spoon Notarieel Advies & Nalatenschapsplanning is gespecialiseerd in het familierecht en afwikkeling van nalatenschappen. Sandra zal ingaan op het nut van een volmacht, testament en een levensdossier voor diverse praktische zaken. Onafhankelijk vermogensadviseur Jack Verkamman, partner bij Duisenburgh Vermogensregie, zal u ideeën aanreiken voor een veilig alternatief voor sparen. Ton van der Schelde van het Zilver Wonen Fonds komt uitleggen voor wie het Zilver Wonen Fonds geschikt is en wanneer u in aanmerking komt. Zit uw (spaar)geld in uw woning? En wilt u in uw woning blijven wonen, maar wel de (over)waarde van uw woning verzilveren om leuke dingen van te gaan doen. Of wilt u af van het onderhoud van uw woning? Of heeft u geld nodig voor zorg? Met het aankopen van woningen van senioren voorziet het Zilver Wonen Fonds in een maatschappelijke behoefte. Tot slot geeft Adviesgroep De Vogel tips voor ouderen over uw verzekeringen en preventiemaatregelen bij inbraak, brand en ongevallen.

Hotel Duinzicht verzorgt de inwendige mens tijdens deze bijeenkomsten. Leerlingen van Muziekschool Goeree-Overflakkee verzorgen een muzikale bijdrage. Er is volop gelegenheid diverse stands te bezoeken en door te praten met de aanwezige deskundigen. De middag duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Adres Duinzicht: Oud Nieuwlandseweg 13 te Ouddorp.

De toegang is gratis. Aanmelden voor deze themabijeenkomsten kan, liefst per e-mail, bij Christa van Dieren: OrganieQ: info@organieq.nl of 06 51968610, Sandra Spoon: Spoon Notarieel Advies & Nalatenschapsplanning: info@spoonadvies.nl of 06 24604624.