Afbeelding
Foto: pr

Bibliotheek Nieuw Rijsenburg ontvangt 'Van Amersfoort naar Batavia'

SOMMELSDIJK – Aan het eind van het jaar waren er volop activiteiten op Nieuw Rijsenburgh. Zo waren er maandag 28 december veel vrijwilligers aan de gang met de verkoop van oliebollen ter ondersteuning van de Bibliotheek van het huis.

Er zijn ruim 750 oliebollen verkocht. 's Middags werd onder grote belangstelling door de heer P.J. Kroon een boek met de titel 'Van Amersfoort naar Batavia', waar hij met vele Flakkeeenaars was gelegerd, overhandigd. Mevrouw Vervloet, coördinator van de vrijwilligers van Nieuw Rijsenburgh, nam het boek dankbaar in ontvangst. Het boek handelt over de periode 1947 tot 1950.
Tot verrassing van de heer P.J. Kroon en mevrouw Vervloet mocht de kleinzoon Ivo Kroon namens zijn vader Arius Kroon van Colors @Home Kroon en van project stoffeerderij Van Welsenis een cheque van 350 euro overhandigen. "Dit is zeker een leuke opsteker voor de vrijwilligers die steeds meer met minder geld moeten doen", aldus mevrouw Vervloet.
Mocht u meer informatie willen over het boek of het vrijwilligerswerk of eventueel een financiële bijdrage willen geven aan het vrijwilligerswerk op Nieuw Rijsenburg, dan kunt u met uw vragen terecht bij mevrouw Vervloet, e-mail l.vervloet@nieuwrijsenburgh.nl.