Afbeelding
Foto: pr

Rabobank Championsleague in De Staver

SOMMELSDIJK - Jaarlijks trekt de Rabobank Championsleague meer dan 2000 bezoekers, alleen de finaledag telt al meer dan 1000 man, hierbij wordt het eindfeest niet eens meegerekend. Het toernooi geeft aan dat strijd kan samengaan met harmonie. Verbroedering door strijd is hierbij een mooie term die de lading dekt.

Volgens de organisatie past de Rabobank als hoofdsponsor perfect bij dit event. "Het is een weergave van het DNA van de Rabobank die zich inzet voor de plaatselijke bevolking. Het is ook het DNA van het toernooi dat wordt georganiseerd om meer samenhang te creƫren en verbroedering in de sport".

Sport als katalysator

De Staver is een onderdeel van Stichting Olympia en zet zich in voor de ontwikkeling van sport. Zij wil meer mensen vaker laten sporten om de welbekende redenen: bewegings- en sociale armoede terugdringen, talentontwikkeling in de sport, fysieke en geestelijke welzijn bevorderen en een bijdrage leveren aan een effectiever programmering, uitvoering en exploitaties van sportaccommodaties.
Net als in andere jaren was het een feest van herkenning bij de deelnemers en het publiek. Er bestond gezonde rivaliteit, men streed waardig en opvallend met steeds meer voetballend vermogen. Meer techniek en snelheid.
De finales werden een prooi voor DVV en FIOS, maar niet zonder slag of stoot. In de herenfinale leek DBGC de bovenliggende partij, meer balbezit, meer techniek, meer snelheid, maar minder resultaat. DVV speelde het spel naar de mogelijkheden en troefden de lichte favoriet af. Bij de dames bleek FIOS te Sterk voor Jonge Spartaan.
"Het Rabobank Championsleague event is allang geen sportevent meer, het is in positieve zin een sportief cultureel event geworden!"