Inloophuis de Boei zoekt vrijwilligers

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Stichting Inloophuis de Boei Goeree-Overflakkee stelt zich ten doel aan mensen die leven met kanker en hun naasten een ontmoetingsplek te bieden, een veilige ruimte, waar lotgenoten zich zelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt, waar zij informatie over kanker kunnen vinden, creatief bezig kunnen zijn en lezingen en cursussen kunnen volgen.

De sleutelfiguren daarbij zijn de vrijwilligers die als gastheren/gastvrouwen fungeren met als uitgangspunt, dat de bezoekers niet als patiënten maar als gasten beschouwd worden, dat zij niet met medelijden maar met medeleven tegemoet getreden worden. Bij deze vrijwilligers staat een luisterend oor voorop. Zij vangen signalen op en haken daar naar vermogen op in of geven deze door aan de coördinator. De privacy van de gasten wordt hierbij gewaarborgd.
Om dit werk te kunnen blijven doen zoekt het inloophuis vrijwilligers die bereid zijn zich als gastheer/-vrouw aan het inloophuis te verbinden of die bij willen staan in de vervulling van een aantal taken, zoals het vervoer van de gasten.
Elke tweede en vierde dinsdag van de maand organiseert het inloophuis in "de Overkant", Dijkstelweg 33 te Ouddorp een inloopdag. De gastheren/-vrouwen worden gevraagd op deze dagen op die locatie aanwezig te zijn. Andere vrijwilligers worden gevraagd hun diensten in overleg aan te bieden.
Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij over een integere houding en een groot inlevingsvermogen beschikken. Om hun werkzaamheden naar behoren te kunnen vervullen, zullen de vrijwilligers bereid dienen te zijn toegepaste trainingen te volgen.
Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u een e-mail zenden naar info@deboeigo.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer, waarna zo spoedig mogelijk contact met u zal worden opgenomen.