Afbeelding
Foto: pr

Laudando voert absoluut meesterwerk uit: Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

MIDDELHARNIS - Trompetgeschal, energieke paukenslagen: de feestelijke eerste maten van Bach's Weihnachtsoratorium. Het in 1734 voor het eerst uitgevoerde werk begint inmiddels de populariteit van de Matthäus-Passie te evenaren. Het Weihnachtsoratorium zal a.s. zaterdag 10 januari worden uitgevoerd in de Hervormde kerk te Middelharnis. Aanvang 19.30 uur.

Trots is c.o.v Laudando dat zij dit meesterwerk uit de West-Europese muziekcultuur mag en kan brengen op Goeree Overflakkee. "Het is zeer passend om zo aansluitend aan de recente viering van het kerstfeest als 'nieuwjaarsconcert' de bovengenoemde cantates van het Weihnachtsoratorium uit te voeren. Dit beroemde oratorium werd gecomponeerd als een cyclus van zes cantates voor de periode van kerst t/m Driekoningen op 6 januari. De teksten zijn ontleend aan het Mattheüs- en Lukasevangelie en volgen het kerstverhaal op de voet", aldus de organisatie.
"Vanuit de verhaallijnen is het dus heel stijlvol om zo het pas begonnen nieuwjaar muzikaal te 'openen'. Deze wonderschone cantates zijn steeds opgebouwd uit de ingrediënten: openingskoor/slotkoor, diverse koralen en allerlei recitatieven (met daarin het verhaal verteld door de evangelist/tenor) en aria's (die het verhaal op de meest uiteenlopende wijze becommentariëren)".

Door c.o.v. Laudando zal het het openingskoor van deel 1 en vervolgens de delen 3 t/m 6 van het Weihnachtsoratorium worden uitgevoerd. Medewerking zal worden verleend door het landelijk en over de grenzen bekende barokensemble 'Eik en Linde'. Laudando is blij dat zij een viertal topsolisten heeft kunnen contracteren, te weten: Hieke Meppelink (sopraan), Myra Kroese (alt), Frank Fritschy (tenor) en Pieter Hendriks (bas). Het orgel zal worden bespeeld door organist Wim Diepenhorst. De algehele leiding is in handen van Rinus Verhage.
Toegangskaarten bedragen € 25,00 (volwassenen) en € 10,00 (kinderen t/m 15 jaar) en zijn te koop via de leden van het koor, bij boekhandel Van der Boom, via de website (zie hieronder) of bij de ingang van de kerk. In de voorverkoop (t/m vrijdagavond 9 januari 24.00 uur) kosten de toegangskaarten respectievelijk € 22,50 en € 7,50.

Zie verder de website: www.covlaudando.nl.