Afbeelding
Foto: pr

Christelijk Ouddorps Mannenkoor neemt CD op

OUDDORP - Het Christelijk Ouddorps Mannenkoor, afgekort COM, gaat op 28 februari een CD opnemen in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt (Overijssel). Deze locatie is niet direct logisch gezien de afstand van Ouddorp naar Hasselt. Maar volgens het bestuur is voor deze kerk gekozen vanwege 'het schitterende orgel (www.knolorgelhasselt.nl) en de geweldige akoestiek in dit fraaie kerkgebouw'. Zeker voor een middelgroot mannenkoor is dit een van de meest geschikte locaties om een opname te maken.

Het COM heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en telt momenteel 53 leden, afkomstig van de kop van Goeree-Overflakkee. Het koor staat onder leiding van Dinant Struik en sinds twee jaar is Willem den Boer (www.willemdenboer.nl) de vaste organist. Deze 20 jarige jongeman is een talentvolle organist en voor hem is het de eerste CD-opname met een mannenkoor. Verder zal de ervaren pianist/dirigent/organist André van Vliet (o.a. dirigent van Vox Jubilans) meewerken als pianist. Dinant en André kennen elkaar al jaren en werkten al meerdere malen samen met CD-opnames. Om de CD-opname nog meer "Flakkeese" tintjes te geven zal ook Walter van Harberden uit Dirksland meewerken. Walter speelt contrabas; dit prachtige snaarinstrument vloeit mooi samen met de sonore mannenstemmen.
Tenslotte wordt medewerking gegeven door de Dirkslandse "Ouddorper" Wijnand den Hertog die als baritonsolist en koorzanger zingt op het Delta Mannen Ensemble, maar nu ook de gelederen van het COM zal versterken. De eerstvolgende repetitie van het COM zal plaatsvinden op maandag 12 januari in de Koningin Beatrixschool te Ouddorp. Gasten zijn welkom om de sfeer te proeven op dit mannenkoor.