Leespunten op Goeree-Overflakkee sluiten de deuren

GOEREE-OVERFLAKKEE - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta wordt in de komende periode geconfronteerd met forse bezuinigingen. Om te zorgen dat het Bibliotheekwerk op Goeree-Overflakkee toch overeind blijft moeten er keuzes gemaakt worden.

Eén van de keuzes die op korte termijn gerealiseerd gaat worden is het sluiten van alle Leespunten op Goeree-Overflakkee. Met het sluiten van de Leespunten wordt bewerkstelligd dat de drie bliotheekvestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta op Goeree-Overflakkee (Oude-Tonge, Middelharnis en Ouddorp) wel open kunnen blijven.

Bibliotheek aan Huis

Bent u niet in staat om zelfstandig een Bibliotheekvestiging te bezoeken? Dan is misschien "Bibliotheek aan Huis" iets voor u? Samen met een groep vrijwilligers verzorgt Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta deze dienst.
Eén keer in de drie weken komt er een vrijwilliger bij u langs om nieuwe boeken te brengen en gelezen boeken op te halen. Wilt u gebruik maken van deze dienst? Neem dan contact op met de Bibliotheek, tel. 0187 667744, e-mail info@bzhd.nl.
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die zich wil inzetten voor "Bibliotheek aan huis". Heeft u interesse? Ook dan kunt u contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer of mailadres.

Gang van zaken

Met ingang van 1 februari 2015 houden de Leespunten op Goeree-Overflakkee op te bestaan. Boeken die geleend zijn bij Leespunten kunnen ook ingeleverd worden in alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Ebooks

Naast het lenen van boeken in de Bibliotheekvestigingen kan elk lid van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta ook gebruik maken van het grote aanbod van ebooks dat via www.bibliotheek.nl/ebooks beschikbaar is. De collectie bestaat inmiddels uit ruim 7000 ebooks en zal in de toekomst nog verder uitbreiden. Het lenen van ebooks kan eenvoudig van huis uit geregeld worden. Voor hulp bij het downloaden van ebooks kunt u terecht in alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.