Afbeelding
Foto:

Omloop, feestje voor het publiek

De Omloop is niet alleen voor de lopers een feestje. Verspreid over het eiland zijn er tijdens de wandeltocht verschillende evenementen. Voor jong en oud!

Via Gladiola
Bij de haven van Middelharnis deelt de Rabobank gladiolen uit aan de lopers. Op die manier kan je 'gewapend' met een gladiool de laatste meters afleggen. Het Beneden Zandpad is de 'Via Gladiola' van Goeree-Overflakkee. Op het Diekhuusplein kunnen lopers en bezoekers terecht bij de Rabobank-stand voor een lekkere smoothie. Bij de start van de Kinderomloop is de bank aanwezig om traktaties uit te delen.

Hart onder de riem

Traditiegetrouw staan de bewoners van Stad aan 't Haringvliet klaar om de lopers een hart onder de riem te steken. Een mooie oppepper om met frisse moed aan de laatste etappe te beginnen. De activiteiten in Stad vinden plaats bij de loperspost waar ook massage en EHBO aanwezig is.

Gezelligheid in de visafslag

De Stellendamse voetbalvereniging is voor de 25e keer present bij de visafslag. De leden zorgen voor diverse frisdranken, wijn, tapbier, een patatje, broodje hamburger, haring en natuurlijk een heerlijk vers gebakken visje. De happening is de visafslag wordt muzikaal omlijst met gezellige muziek. Iedereen is van harte welkom om tussen 19:30 en 24:00 uur een kijkje te nemen. Een mooie gelegenheid om de lopers te steunen en te genieten van de activiteiten.

Patat bij Westhoeve
In de schuur van de familie Westhoeve nemen de lopers een langere rustpauze om op adem te komen en te genieten van de maaltijd. Een goed punt om een praatje te maken met de lopers en de sfeer te proeven. Niet alleen de lopers worden voorzien van een hapje en een drankje. Er staat een patatkar om de toeschouwers van wat lekkers te voorzien.

Startschot
Ben Cramer geeft het startschot voor de vijfentwintigste Omloop. De zanger, acteur en musicalster is onder andere bekend van het liedje: 'Hij, was maar een clown'.

Bruisend Den Bommel
In Den Bommel start de Kinderomloop om 10.00 uur en om 11.00 uur de vijftien kilometer voor volwassenen. Rondom het startpunt zijn verschillende activiteiten. Het is sowieso een gezellige bedoening, want alle deelnemers komen door het dorp op zaterdag.

't Fort Ooltgensplaat
In het Fort zijn de hele zaterdag door activiteiten. Het schitterende gebouw is een broeinest voor muziekoptredens en cultuur. Kom kijken en laat u verrassen!

Middelpunt Middelharnis
Rondom de Omloop is er een gevarieerd programma met muziek en cultuur. De programmering is geregeld door het activiteitenteam van Fort Prins Frederik te Ooltgensplaat. Op vrijdag is het programma van 18.00 tot 23.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur.

Vrijdagavond vanaf 18.00 tot de start is er een potpourri van muziek door de Engelse Jim Marsdon en gedichten met muziek van Tim Grinwis. De gedichten en de muziek is allemaal gericht op het thema 'Lopen'. Nadat de lopers zijn vertrokken is er tot 23:00 uur een afwisselend programma met moderne en klassieke muziek en cabaret, de optredens worden voornamelijk verzorgd door artiesten van Goeree-Overflakkee. De artiesten die men kan verwachten zijn: Ongeregeld, Cabaret Frank Boerboom, Two of Us, Pierre Venant, Teuwen en Wagner, Tim Grinwis Collectief, Jim Marsdon Band, Jailhouse Band.

Op zaterdag is er genoeg te beleven rondom het Diekhuusplein. Er zijn demonstraties en optredens van verschillende artiesten van het eiland en van ver weg. Er is live-muziek, dans en interviews door Rietje Barelds van het radioprogramma de Huiskamer van Flakkee. Ab van der Valk praat de deelnemers naar de finish.