Afbeelding
Foto:

Voorwoord burgemeester

Goeree-Overflakkee heeft op natuurgebied heel wat te bieden. De verschillende landschappen van dijken, strand, polders, kreken, duinen, zee en de pittoreske dorpen maken onze omgeving tot een prachtige gemeente. En hoe kun je dat beter waarnemen dan te voet! Dat zou één van de redenen kunnen zijn, toen 25 jaar geleden werd bedacht om Goeree-Overflakkee in één keer rond te lopen. Wat begon als een ludieke actie, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met zo'n 1000 deelnemers!

Graag breng ik namens de gemeente Goeree-Overflakkee de hartelijk felicitaties over naar het bestuur, vrijwilligers en alle betrokkenen van Omloop Goeree-Overflakkee met het 25-jarig jubileum. Het organiseren van zo'n groot evenement, kost elk jaar veel tijd en aandacht. Mijn complimenten en waardering voor de inzet en betrokkenheid van het grote aantal enthousiaste vrijwilligers! Hiermee leveren zij een belangrijke rol aan de onderlinge saamhorigheid.

De Omloop is inmiddels een bekend regionaal evenement met deelnemers vanuit de omgeving en soms ver daarbuiten. Goeree-Overflakkee wordt op de kaart gezet! Ook is er, alweer voor de tiende keer, een Kinderomloop. Een prima initiatief om kinderen te betrekken bij zo'n sportief evenement. Een aspect dat De Omloop helemaal tot een prachtig evenement maakt, is de sponsoring voor regionale goede doelen.

Iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij De Omloop Goeree-Overflakkee 2014, twee plezierige dagen gewenst! En natuurlijk alle deelnemers, jong en oud, succesvolle wandelkilometers!