Afbeelding
Foto:

Nieuwe Kia Sorento maakt indruk

De nieuwe Kia Sorento is onderweg naar Nederland. Het is het vlaggenschip van Kia, met opvallend veel luxe, standaard zeven zitplaatsen en nóg meer ruimte dan zijn voorganger. Volgens Kia neemt de nieuwe Sorento afscheid van het SUV-label. Het is meer een crossover geworden vanwege de lagere wagenhoogte en de toegenomen lengte. Daardoor oogt de Sorento wat sportiever en minder pompeus. De bagageruimte is enorm, met 605 liter als de twee achterste stoeltjes zijn weggeklapt.

De auto is standaard uitgerust met een geïntegreerd multimedia-/navigatiesysteem met aansluitingen voor smartphones. Ook led-dagrijverlichting, lederen bekleding met stoelverwarming, automatische airco, een panoramisch schuif-/kanteldak en parkeersensoren zijn altijd inbegrepen.

Kia levert de nieuwe Sorento in Nederland enkel met de 2,2-liter CRDi-dieselmotor. Deze krachtbron levert 147 kW (200 pk) en 441 Nm en is naar wens leverbaar met een handbediende versnellingsbak of een automaat. Klanten hebben ook de keuze uit voor- of vierwielaandrijving. De eerste exemplaren worden medio januari 2015 bij de Nederlandse Kia-dealers verwacht. De prijzen laten nog even op zich wachten.