Afbeelding
Foto:

Mercedes-Benz vernieuwt B-Klasse

Mercedes-Benz heeft de B-Klasse vernieuwd, met speciale aandacht voor het interieur en veiligheid. Met de toevoeging van de Electric Drive is er nu ook een zakelijk interessante, volledig elektrische variant. De Mercedes-Benz B-Klasse heeft een opgewaardeerd interieur met een vrijstaande display die optioneel met een diameter van 20,3 centimeter geleverd kan worden. Het aangepaste ontwerp van het instrumentencluster omvat nu zwarte wijzerplaten met roodverlichte naalden. Een andere innovatie is de optie Connect Me. De auto is dan met het internet verbonden en de bestuurder kan via een app inloggen.

Veiligheid

Klanten kunnen rekenen op een breed aanbod van geavanceerde veiligheidssystemen. Enkele voorbeelden zijn de radargestuurde waarschuwings- en remassistentie met autonome remingrepen om het risico van een kop-staartbotsing te beperken. De B-Klasse is ook voorzien van een vermoeidheid-detectiesysteem dat nu over een groter snelheidsbereik (60-200 km/u) werkt. Middels een vijfdelige balk in de display wordt het actuele 'aandachtsniveau' van de bestuurder weergegeven.

Elektrisch
De B-Klasse overtuigt door zijn comfort, gebruiksgemak en kwaliteit. En de elektrisch aangedreven B-Klasse Electric Drive is ook nog indrukwekkend stil en krachtig. De motor levert 132 kW (180 pk) en 340 Nm trekkracht. Met een volle accu (28 kWh) kan de Electric Drive 200 kilometer rijden. Ter bescherming van voetgangers en fietsers genereert de akoestische omgevingsbescherming tot een snelheid van 30 km/u een speciaal ontwikkeld geluid.

Lage kosten

Met 4 procent bijtelling (vanaf 55 euro per maand) is de elektrisch aangedreven Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive bijzonder aantrekkelijk voor zakelijk gebruik. Het model is nu te bestellen voor prijzen vanaf 39.495 euro inclusief BTW en BPM. De levering start begin 2015.