Afbeelding
Foto:

Knutselen in de kerstvakantie

De kerstvakantie is een uitgelezen kans om een keer lekker te gaan knutselen. Het graveren van glas is niet alleen leuk voor wat oudere kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. De volgende spullen zijn nodig voor het graveren. Een glazen pot of windlicht en een multitool voor het graveren, verder een rolletje afplaktape.

Stap 1: Plak eerst afplaktape op het gebied waar het motief komt. Teken hier vervolgens een esdoornblad op of gebruik een sjabloon. Gebruik in dat geval carbonpapier om het motief op de afplaktape over te brengen.

Stap 2: Pak nu een multitool zoals de kleine Dremel Micro met diamantfrees. Graveer het glas op lage snelheid over de getekende lijnen.

Stap 3: Verwijder de afplaktape en maak het windlicht met een natte doek schoon. Gevuld met kastanjes en een kaarsje is het windlicht een echte blikvanger voor vele uren gezelligheid op donkere herfstavonden.

Creatieve tip: Zoek je nog naar een leuk kerstcadeau? Maak dan een snoeppot met een persoonlijke boodschap en vul die met lekkere snoepjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding