Afbeelding
Foto: Klazina Tanis

Topcomfort

Rij-impressie Ford Mondeo Wagon

Het is verbazingwekkend hoe een doorsnee-middenklasser in ruim twintig jaar veranderde in een rijdend hightech-podium. De vijfde generatie van de Ford Mondeo is immens comfortabel, veilig en levendig.

De Mondeo is de eerste Ford in Europa die leverbaar is met led-koplampen. Bijzonder is de lichtbundel zich aanpast aan de rijsnelheid, het omgevingslicht, de stuurhoek en de afstand tot een voorligger. Ook prettig is de spraakbesturing van het uitgebreide infotainment- en navigatiesysteem Sync 2. Dankzij de geïntegreerde Michelin gids kun je een de naam uitspreken van een restaurant uitspreken en de route wordt in het navigatiesysteem ingesteld. Je kunt ook meteen even bellen om een tafel te reserveren. En wat te denken van de stoelen met massagefunctie! Kleine kussentjes onder de bekleding vullen zich beurtelings met lucht om stramme spieren aan te pakken. De technologie is samen met twee artsen ontwikkeld. Het werkt buitengewoon ontspannend.

Topveiligheid

Rijden in de nieuwe Ford Mondeo is een genot. Het is uitzonderlijk stil in het interieur, de vering is comfortabel afgesteld en toch is de wegligging zeer stabiel. Vierwielaandrijving is optioneel voor wie bijvoorbeeld regelmatig gaat wintersporten. Wat betreft veiligheid is alles dik in orde. De auto waarschuwt, corrigeert en remt automatisch indien nodig om een aanrijding bij lage snelheden te helpen voorkomen. Bijzonder zijn de optionele, opblaasbare gordels achterin. Deze verminderen het risico op inwendige verwondingen aanzienlijk, want de kracht wordt over een groter deel van de borstkas en de heupen verdeeld. De Ford Mondeo Wagon is leverbaar met keuze uit drie benzine- en drie dieselmotoren. De prijzen beginnen bij 32.695 euro voor de 1.6 TDCi Trend.